To je to što me zanima!

Vukovarsko-srijemska ima tri nova slučaja zaraženih osoba

Zaraza koronavirusom potvrđena je za još tri osobe u Vukovarsko-srijemskoj županiji, po jednoj u Vinkovcima, Vukovaru i Nuštru, tako da se broj ukupno oboljelih u županiji popeo na 24
Vidi originalni članak

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i treći dan zaredom nema nijednog novog slučaja zaraze korona virusom, a iz županijskog Stožera civilne zaštite u ponedjeljak ističu kako u županiji nije došlo do lokalne transmisije bolesti, nego je svaki od šest slučajeva unutar obitelji.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs rekao je kako u županiji postoje dva žarišta zaraze, jedno u Čazmi, drugo u Bjelovaru, a na oba žarišta prijenos bolesti bilježi se unutar obitelji.

Ravnatelj bjelovarske Opće bolnice Ali Allouch izjavio je kako je do danas u županiji 48 osoba testirano na koronavirus, pri čemu je šest osoba pozitivno, a dvije su hospitalizirane.

I epidemiologinja Vesna Grgić izrazila je zadovoljstvo što u županiji i dalje nema lokalne transmisije zaraze, već je sve ostalo na kontaktima unutar obitelji.

Zaraza korona virusom potvrđena je za još tri osobe u Vukovarsko-srijemskoj županiji, po jednoj u Vinkovcima, Vukovaru i Nuštru, tako da se broj ukupno oboljelih u županiji popeo na 24.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite u ponedjeljak su rekli kako je s jučerašnjim danom u županiji ukupno testirano 269 osoba, a 587 osoba se nalazi u samoizolaciji. Bilo je sedam dojava o kršenju samoizolacije, od kojih su dvije utvrđene kao osnovane.

U objektima za karantenu nalazi se šest osoba te četiri vozača kamiona. U vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici i dalje je na liječenju ukupno sedam zaraženih osoba, dok su ostale u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare