To je to što me zanima!

Vulkan erumpirao pod vodom, upozorili na tsunami za Tongu

Izdana su upozorenja za jaku kišu, bujične poplave i jake vjetrove u kopnu i priobalnim vodama, nakon što je u subotu erumpirao podvodni vulkan u južnom Pacifiku
Vidi originalni članak

Nakon snažne erupcije vulkana izdano je upozorenje na tsunami za otoke Tongu i Samou. Naime, u subotu je u snažnoj erupciji eksplodirao podvodni vulkan u južnom Pacifiku izazvavši pepela i pare u zraku, javlja CNN.

Erupcija vulkana Hunga-Tonga-Hunga-Ha'apai traje od petka, priopćio je američki pacifički centar za upozorenje na tsunami.

SAD JE I SLUŽBENO! Kraj erupcije vulkana na otoku La Palmi: 'To je najljepši poklon za Božić, popravit ćemo štetu!'

Meteorološke službe Tonge također su izdale upozorenja za jaku kišu, bujične poplave i jake vjetrove u kopnu i priobalnim vodama.

Meteorološka služba Novog Zelanda priopćila je da su meteorološke postaje diljem zemlje u subotu zabilježili visok napon tlaka od erupcije.

Vulkan je bio aktivan od 20. prosinca, ali je 11. siječnja proglašen neaktivnim.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • gavran1979 16.01.2022.

    Sta brisete komentar nepismeni pise se eruptirao. Jotovanje. Rijec dolazi od erumpare. Ni u u Rh se koristi rijec erucija. Vi kaj ste izasli ispod kamena odite nazad pod nj

  • EmillePalka 15.01.2022.

    Proba.  

  • mark9_1 15.01.2022.

    Počele su klimatske promjene. Već imate sindrom klimatskih promjena gdje osoba mora ostati zaključana u svome stanu da ne dobije jedan od sindroma. Počinje 2030. Nadam se da nebu 2025.

Komentiraj...
Vidi sve komentare