To je to što me zanima!

W. Wolf: Ne znam Sanadera, niti išta o Hypo banci i Patriji

Hrvatske vlasti navodno imaju indicije da je Walter Wolf primio mito kako bi u Hrvatskoj 'progurao' kupnju vojnih vozila od finske tvrtke, no on to niječe
Vidi originalni članak

Nekadašnjeg vlasnika Formule 1, čije ime nose cigarete i parfem, sumnjiče za primanje i davanje mita od tvrtke Patria koja se u Sloveniji i Hrvatskoj natjecala kao dobavljač oklopnih vojnih vozila. Protiv Waltera Wolfa slovensko pravosuđe već je podiglo optužni prijedlog u kojem ga terete da je bivšem premijeru Janezu Janši dao mito od 300.000 eura, dok hrvatske vlasti navodno imaju indicije da je sa zastupnikom finske tvrtke Patria primio i podijelio pet milijuna eura mita. Kako piše Jutarnji list, Wolf tvrdi da Janšu ni ne poznaje, a da je predstavnika Patrie vidio samo jednom. Smatra da bi bivši predsjednik Stjepan Mesić znao za mito da ga je bilo jer je odluka o kupnji oklopnih vozila bila u Mesićevim rukama. Tvrdi da s aferom Patria nema ništa i da će to dokazati na sudu. 

U istrazi Hypo afere ga spominju kao čovjeka koji je Ivu Sanadera spojio s čelnicima Hypa i sudjelovao u netransparentnim poslovima banke vrijednim više milijuna eura. On pak kaže da su i to gluposti jer Sanadera ne poznaje te ne vidi smisao u tvrdnjama da je premijeru zemlje trebala njegova pomoć da se upozna s čelnicima banke.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • buka 10.01.2011.

    Ma sva su ta "visoka glavonja"maskirana zbog kojih "mali" narod pati.Neka si zadrže plaću koju su zaslužili,a onaj VELIKI višak neka im bude za lijek!

  • nonana 09.01.2011.

    Taj je uništio i pokrao Karlovački KIO ! Sad ima epidemiju amnezije!

  • nonana 09.01.2011.

    U Hrvatskoj je nastala epidemija amnezije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare