To je to što me zanima!

Washington odbija razgovarati o povlačenju vojnika iz Iraka

Irački premijer u odlasku Adel Abdel Mahdi ranije je zatražio od američkog državnog tajnika Mikea Pompea da pošalje izaslanstvo za organiziranje povlačenja američkih vojnika iz Iraka.
Vidi originalni članak

Sjedinjene Države nemaju namjeru razgovarati s iračkim vlastima o "povlačenju američkih vojnika" koje je zatražio irački premijer, priopćio je u petak State Department.

- Svako izaslanstvo koje će putovati u Irak bit će zaduženo za razgovore o potvrđivanja našeg strateškog partnerstva, a ne o povlačenju postrojbi - rekla je u priopćenju glasnogovornica američke diplomacije Morgan Ortagus

IŠLI PREKO KUVAJTA Povlačenje iz Iraka: Sedmorica vojnika vratila se u Hrvatsku

Irački premijer u odlasku Adel Abdel Mahdi ranije je zatražio od američkog državnog tajnika Mikea Pompea da pošalje izaslanstvo za organiziranje povlačenja američkih vojnika iz Iraka. 

On je "tražio da u Irak pošalju predstavnike da pokrenu mehanizme potrebne za primjenu odluke parlamenta radi sigurnog povlačenja postrojbi iz Iraka", navodi se u priopćenju ureda premijera.

NITKO NIJE PREUZEO ODGOVORNOST Dvije rakete pogodile Zelenu zonu u Bagdadu, nema žrtava

Irački parlament je glasao za izbacivanje 5200 američkih vojnika raspoređenih u Iraku nakon američkog napada početkom siječnja u Bagdadu tijekom kojeg su ubijeni iranski general Kasem Sulejmani i zapovjednik iračke milicije Abu Mahdi al-Muhandis. Tim napadom je potaknuto antiameričko raspoloženje u zemlji.

Američke postrojbe su raspoređene u sklopu međunarodne koalicije protiv džihadističke skupine Islamska država (IS).

Idi na 24sata

Komentari 22

  • MrSpock 10.01.2020.

    Fake News!

  • salter 10.01.2020.

    šta nije razlog bio osloboditi narod od tirana i uvesti demokraciju? :D

  • Mateo32 10.01.2020.

    Pomalo postaju glupi ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare