To je to što me zanima!

Wiki: Hrvatska tvrtka kršila je UN-ov embargo prema Iranu

Ime hrvatske tvrtke koja je iranskoj služila kao krinka je skriveno u dokumentima. Planirali su navesti da kupuju komoru za srednjoazijsku državu Tadžikistan...
Vidi originalni članak

Hrvatska tvrtka htjela je u Njemačkoj kupiti klimatsku komoru i proslijediti je iranskoj grupaciji Šahig Bageri, koja je pod embargom Ujedinjenih naroda zbog rada na raketnim sustavima. Ovo je otkriveno nakon što je Wikileaks objavio diplomatsko prepisivanje između državne tajnice SAD-a i njihova veleposlanstva u Berlinu. Ime hrvatske tvrtke koja je iranskoj služila kao krinka je skriveno u dokumentima. Planirali su navesti da kupuju komoru za srednjoazijsku državu Tadžikistan. Komoru bi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima preusmjerili za Iran.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • korg 07.12.2010.

    tek je počelo!

  • MikeMareen 07.12.2010.

    Strahovita glupost koja ocito proizlazi iz neznanja engleskog jezika. Nigdje se ne spominje hrvatska firma nego se govori da je njemacka firma koju drzi iranac trebala prebacit tu komoru preko trecih zemalja medju kojima je i hrvatska.

  • TITTO 06.12.2010.

    . ..WiKi-NEMOJ DA SI DETE-NAŠA KOMUNISTIČKA NDH ODVAJKADA JE DOBRA SA NAŠOM I.R.IRAN(JOŠ OD 1943.g) STOGA ZA NAS KOMUNISTIČKU NDH-EMBARGO NEVAŽI IAKO SMO SA NATO-ŠUPCIMA U PRISILNOJ VEZI ISTO KAO ŠTO SU MORALI BITI U DRUGOM SVJETSKOM RATU NAŠI UJACI,ČETKICE,DOMOBRANI itd.U PRISILNOJ VEZI SA TREĆIM RAJHOM. ..UZORITI KARDINAL-DRYG ALOJZJE STEPINAC. ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare