To je to što me zanima!

WikiLeaks: Kosor je napravila bolne ustupke Borutu Pahoru

Američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley pisao je State Departmentu kako bi trebalo ozbiljno razgovarati s Britancima i Nizozemcima zbog blokade Hrvatske
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor napravila je bolne ustupke kako bi s Borutom Pahorom zaključila Arbitražni sporazum, pisao je američki veleposlanik James Foley u depeši koju je poslao Washingtonu vrlo brzo nakon što su Hrvatska i Slovenija sklopile ugovor. WikiLeaks ne otkriva o kojim se to konkretnim potezima radi. 

Nakon bolnih ustupaka Sloveniji premijerka Jadranka Kosor sad se susreće sa blokadom Velike Britanije i Nizozemske u pregovorima sa Europskom Unijom, veleposlanik u RH

Foley nadalje dodaje kako se Kosor, nakon što je zaključila arbitražni sporazum sa Slovenijom, susrela s blokadom Velike Britanije i Nizozemske u pregovorima s EU, a koju je potaknuo glavni haaški tužitelj Serge Brammertz. Također je dodao kako upravo ta blokada ne odgovara SAD-u jer bi mogla potkopati američke napore u integraciji cijele regije u euroatlantske institucije. Zbog toga je u dokumentu istaknuo kako bi se s Velikom Britanijom i Nizozemskom trebalo razgovarati, na visokim razinama.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • NikoMurski 18.01.2011.

    Da nam je još malo mora

  • mucaMarty 06.01.2011.

    Joj koje zločeste jezike imate, moja žena je Hrvatica a ja sam Slovenac i nemamo nikakvih problema. Prijatelje imamo i u Sloveniji i u Hrvatski pa nikad nikome ne spomene ko je od kud, nego živimo lep život .Malo pogledajte bolje i nebudite tolika zlopamtila.

  • MamaaaB 27.12.2010.

    Sami smo si ih izabrali pe evo nam ih .. sve jedan gori od drugog. Možda klad se pretvorimo u kanibale nam dođe iz guzice u glavu da smo mi ti koji bi trebali imati šta za reči, a ne stoka sitnog zuba kako su nas naučili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare