To je to što me zanima!

WikiLeaks: Policija je imala dokaze protiv McCannovih

Garry i Kate McCann oko godinu dana su bili službeni sumnjivci u slučaju nestanka svoje kćeri. Policija je kasnije odustala od slučaja i skinula tu oznaku
Vidi originalni članak

Britanska policija imala je dokaze protiv roditelja Madeleine McCann dok su ih istraživali zbog njenog nestanka, tvrdi se u dokumentima objavljenima na WikiLeaksu. Britanski ambasador u Portugalu Alexander Wykeham Ellis rekao je u rujnu 2007. američkom kolegi da policija u njegovoj zemlji surađuje s portugalskom policijom na slučaju protiv McCannovih.

Dva tjedna ranije portugalska policija je Gerryja i Kate McCann imenovala osumnjičenicima. Američki ambasador Al Hoffman napisao je u izvještaju: Bez premetanja po detaljima slučaja Ellis je rekao da britanska policija ima dokaze protiv McCannovih te je naglasio da vlasti iz obje zemlje surađuju.

U dokumentima međutim ne piše točno kakve dokaze policija ima, no sugerira se da je britanska policija imala veću ulogu u istrazi no što se prije mislilo. Ranije se shvaćalo da Portugalci forsiraju optuživanje McCannovih. 

- Nestanak Madeleine McCann u Portugalu 2007. godine zaokupio je pozornost medija kontroverzama oko portugalskog vođenja istrage i ponašanja njenih roditelja, napisao je u dokumentu Hoffman. McCannovi su službeno bili osumnjičeni do srpnja 2008. kada je policija odustala od daljnje istrage. Tada su rekli kako očito 'nema apsolutno nikakvih dokaza koji upućuju u njihovu umješanost u nestanak djevojčice'. 

Dokumente s WikiLeaksa njihov je glasnogovornik komentirao kao povijesne bilješke stare tri godine.

- Skidanjem oznake sumnjivaca portugalska policija jasno je dala do znanja da nema nikakvog dokaza koji ih povezuje s Madeleininim nestankom, rekao je glasnogovornik za Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Frank Ribery 14.12.2010.

    Moja baka Vanga kaze da su je vanzemaljci oteli

  • tajnamoja 14.12.2010.

    Nemojte pričati te budalaštine da su roditelji ubili djevojčicu, gadi mi se i sama pomisao na to.

  • Wayne 14.12.2010.

    bravo piruška! riješio si slučaj!!! ajd sad malo pomozi nama u hrvatskoj pa se bori i protiv korupcije. uz tvoj talen biti če gotovo sve za 3 dana!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare