To je to što me zanima!

Ž. Puhovski: Optužnice koje je Srbija dostavila RH su glupe

Pritom, jasno je kako optužnice nisu objelodanjene u srpnju, kada su dostavljene, nego upravo sada u predizbornoj kampanji budući da je HDZ-u rejting narušen
Vidi originalni članak

Neshvatljivo je to što je netko u Srbiji, jednostavno fotokopirao potpuno nepismene i glupe optužnice iz 90-ih i bez redigiranja poslao ih u Zagreb. Naravno da je to došlo kao as na jedanaest "domoljubnoj" kampanji Zagreba. Međutim, velika je šteta što zbog toga neće odgovarati ratni zločinci, niti će nevini dobiti priliku oprati se - rekao je za beogradski Blic politički analitičar Žarko Puhovski, povodom odluke Vlade Hrvatske o donošenju zakona kojim se poništavaju pravni akti bivše JNA, SFRJ i Srbije.

Puhovski smatra da nema prepreke za skoro usvajanje zakona u Saboru gdje je "uvijek postojao potpuni konsenzus oko toga kako se valja suprotstaviti korupciji, ali ne i ratnim zločinima”. Blic doznaje kako se radi o optužnicama koje je Vojno tužiteljstvo JNA podiglo još 1992. Sud ih je Državnom odvjetništvu uputio 27. srpnja ove godine, a u Tužiteljstvu navode kako je to dogovoreno u Srijemskim Karlovcima prošle godine u okviru strategije i rješavanja problema iz prošlosti između Srbije i Hrvatske.

- To je tipično postjugoslavenska situacija. Nakon neopisivo glupih i nepismenih optužnica, u kojima se kao ratni zločin, između ostalog, navodi to što je netko iz poluautomatskog oružja nekoliko puta pucao u zrak i sličnog, bilo je za očekivati kako će to iskoristiti Hrvatska da optuži Srbiju za miješanje u hrvatsko pravosuđe - pojasnio je Puhovski, a Blic dodaje kako su, prema informaciji iz srpskog Tužiteljstva, do sada između Beograda i Zagreba razmijenjena 52 sudska predmeta za optužene zbog ratnog zločina i "nije dobro to što se politika miješa u stvari pravosuđa".

- Hrvatsko odvjetništvo još nije reklo ni riječ, a politika se u to umiješala. Pritom, jasno je kako optužnice nisu objelodanjene u srpnju, kada su dostavljene, nego upravo sada u predizbornoj kampanji budući da je HDZ-u rejting ozbiljno narušen - kaže Blicov izvor iz Tužiteljstva.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mirjana2902 04.10.2011.

    neka dokaže nevinost, ali po njegovim reakcijama očito mi tu nešto smrdi, nešto skriva!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • feba 03.10.2011.

    Glupi,bez morala i poštenja ste svi vi.Po čemu je Šeks bolji i neviniji od generala u Hagu?Zbog Šeksa ona Kosor mijenja zakon ali žrtveni jaganjci će ostati u Hagu godinama.SRAMOTA:

  • car13 02.10.2011.

    šta su oni bolji od Gotovine ? kako se ino kaže u hr ako su nevini nemoraju se bojat

Komentiraj...
Vidi sve komentare