To je to što me zanima!

Ž. Puljić preuzeo Zadarsku nadbiskupiju nakon Prenđe

Monsinjor Želimir Puljić ustoličen je za zadarskog nadbiskupa u katedrali sv. Stošije u Zadru. Papa Benedikt XVI. ga je imenovao nakon smrti Prenđe
Vidi originalni članak

Monsinjor Želimir Puljić u subotu je u zadarskoj katedrali Svete Stošije ustoličen za 69. nadbiskupa zadarske nadbiskupije. Uz kardinala Josipa Bozanića na svečanosti ustoličenja sudjelovali su biskupi iz Hrvatske i susjednih zemalja. Dosadašnji dubrovački biskup, mons. Puljić u Zadar je došao s novim geslom - jedinstvom, slobodom i ljubavlju. U nastupnom govoru nije propustio spomenuti i slučajeve pedofilije u Katoličkoj crkvi, oštro kritizirajući one koji o tome govore u javnosti.
- Zadnjih godina, a posebno posljednjih mjeseci, crkva se našla na udaru mnogih koji ne štede ni pastire ni stado. Napadi izvana uvijek su je činili hrabrijom i jačom - rekao je mons. Puljić.  Dodao je, kako unatoč tome, Crkva mora proći kroz bolno iskustvo čišćenja zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca, koji su je razarali iznutra.
Njegovu inauguraciju u zadarskoj prvostolnici pratili su i ministar Božidar Kalmeta, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i lokalni zadarski dužnosnici.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • danijel_ck 24.04.2010.

    Kolko mi biskupija imamo i popova, pa mi smo kao vatikan. Ali jos nikad nisam cuo nista pametno od crkve. to treba ukinuti. Ljudima bi ostalo vise novca u novcaniku, a proracunu oko 700-800 milijuna kuna.

  • optimist2 24.04.2010.

    Queer party je započeo malo ranije sudeći po kostimima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare