To je to što me zanima!

Za 10.000 eura pokušali su prevesti više od 100 migranata

Crnogorci su imali namjeru strane državljane prevesti do graničnog prijelaza Republike Hrvatske sa Republikom Slovenijom kako bi oni, izbjegavajući graničnu kontrolu, ušli u tu zemlju
Vidi originalni članak

Općinsko je državno odvjetništvo u Rijeci nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv dvojice državljana Crne Gore u dobi od 51 i 39 godina zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja, boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. 

Optužnicom se prvookrviljeniku stavlja na teret da je 18. prosinca 2020. godine, s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi za iznos od 10.000 eura, na području Korenice, u teretno vozilo koje nije namijenjeno prijevozu putnika, preuzeo i smjestio više od sto stranih državljana koji su u Republiku Hrvatsku ušli izbjegavajući graničnu kontrolu.

Crnogorci su imali namjeru strane državljane prevesti do graničnog prijelaza Republike Hrvatske sa Republikom Slovenijom kako bi oni, izbjegavajući graničnu kontrolu, ušli u tu zemlju. Drugookrivljeniku se pak stavlja na teret da je osobnim vozilom osiguravao trasu kretanja prvookrivljeniku koji je upravljao teretnim vozilom, no prvookrivljenika su spriječili policijski službenici kod grada Vrbovsko kada su zaustavili ga u prometu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 17.02.2021.

    Tim crnogorcim po 5 godina lepoglave a poslije dozivotna zabrana ulaska u Hrvatsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare