To je to što me zanima!

Za 200 eura dali mu par kuna i rublje koje više nisu u optjecaju

Policija intenzivno tragaja za počiniteljem, a ujedno i savjetuje građanima te turistima da novac mijenjaju u za to ovlaštenim institucijama, kao što su banke i mjenjačnice, a ne na ulici
Vidi originalni članak

Tijekom ljetnih mjeseci policija evidentira nešto veći broj prijevara prilikom mijenjanja novca, a u takvim slučajevima oštećeni su uglavnom strani državljani koji nisu dovoljno upoznati s kunskom valutom, odnosno izgledom novčanicama koje su sredstvo plaćanja u Hrvatskoj. 

Jednu takvu prijavu jučer je zaprimila i pulska policija. Naime, 17. kolovoza oko 12.45 sati, nepoznati počinitelj prevario je u Splitskoj ulici 25-godišnjeg slovačkog državljanina tako da mu je za 200 eura dao nekoliko kuna i novčanice bjeloruskih rublja koje više nisu u optjecaju. 

Policija intenzivno tragaja za počiniteljem, a ujedno i savjetuje građanima te turistima da novac mijenjaju u za to ovlaštenim institucijama, kao što su banke i mjenjačnice, a ne na ulici te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ''dobronamjernih'' osoba kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Ukoliko posumnjaju da su žrtve prijevare, mogu se obratiti policiji na broj 192 ili osobno doći u policijsku postaju.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • rokoledenko 18.08.2020.

    Jedna na latinici druga na ćirilici i nije mu sumnjivo bilo

  • _Varešak_ 18.08.2020.

    Sam je kriv,što je prevaren,trebao je mijenjati u banci.

  • lale03348 18.08.2020.

    eeeeeeeeeeee moj slovak,,moraš paziti skim posluješ u RH,jer teško je naći poštena čovjeka,,mi hrvati sve gledamo prvo prevariti,,a ako ne prođe,,onda nerado ali moramo pošteno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare