To je to što me zanima!

'Za budućnost Imunološkog osigurali smo 30 milijuna kuna'

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u Osijeku kako su Vlada i Ministarstvo za početak proizvodnje u Imunološkom zavodu osigurali 30 milijuna kuna i da se za budućnost te tvrtke više ne smije gubiti vrijeme...
Vidi originalni članak

Nakon što su Vlada i Ministarstvo osigurali sredstva, upravo se kreće u renoviranje postojećeg prostora i obnovu medicinske opreme, kako bi se u žurnom postupku počeli proizvoditi poluproizvodi cjepiva, da se "ne bi izgubile licence i kako se ne bi izgubio brend Imunološkog zavoda", rekao je Kujundžić prilikom posjeta osječkom Kliničkom bolničkom centru na upite novinara kakva je budućnost Imunološkog zavoda.

- O ranijim godinama ne mogu i ne volim govoriti. Vjerovatno su ljudi i prije pokušavali, a mi smo sada uspjeli osigurati novce i pokrenuti proizvodnju", rekao je Kujundžić upitan zašto se godinama čeka na rješenje situacije u Zavodu.

- Sada smo žurno osigurali 30 milijuna kuna, trebat će vjerovatno još toliko da bi krenula proizvodnja, ali to već imamo u planu, gdje postoje ti novci, naglasio je ministar zdravstva.

Vezano za početak gradnje nove dječje bolnice u Zagrebu, odgovorio je kako to ne može reći sa sigurnošću, jer se oko studije izvodivosti natječu svjetski poznate tvrtke, a što, prema Zakonu o javnoj nabavi, usporava proces.

Vjerujem da bi, sa svim poteškoćama, gradnja započela u iduće dvije godine, istaknuo je Kujundžić.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • arimmer 05.11.2019.

    Imunoloski nema buducnosti. Sav visokostrucni kadar je otisao a ostali su samo uhljebi, uglavnom u administraciji. Imunoloski Zavod je zaostao tehnoloski i organizacijski sto znaci da ce ga drzava morati svako malo potpomagati novcem poreznih obveznika. Vjerojatno bi bilo jeftinije kupiti serum protiv poskola na trzistu a uhljebe u IZ poslati kuci.

  • 04.11.2019.

    niko ga ne voli a više je napravio od bilo kojeg ministra od 2000 godine

  • max2017 04.11.2019.

    Prigodne ( izborne) floskule.......DA je interes ozbiljan platilli bi sve što treba odmah i obnovili jednu od najvrednijih još nespiskanih proizvodnji visokog tehnološkog nivoa.........da je.......!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare