To je to što me zanima!

Za četiri mjeseca Vukovarsko-srijemska županija bez mina

Do sredine studenog trebali bi očistiti i Brodsko-posavsku županiju, a novca ima dovoljno da se do 2019. očisti još 10 županija, poručuju iz Ureda za razminiravanje
Vidi originalni članak

Najveći projekt razminiravanja u Hrvatskoj, vrijedan 80 milijuna kuna, počeo je u šumskom predjelu kod Vinkovaca gdje je otvoreno veliko radilište, javlja HRT.

U sljedeća četiri mjeseca 300 pirotehničara očistit će od mina cijelu Vukovarsko-srijemsku županiju, a do sredine studenog trebali bi očistiti i Brodsko-posavsku županiju, javlja RTL.

- Ovaj projekt je jedan od najzahtjevnijih. Ovo je bila prva linija obrane i 200 metara dalje skladište je eksploziva koje je nakon Domovinskog rata 'dignuto u zrak'. Možete misliti kakvo je stanje unutra - izjavio je pirotehničar Denis Žulj za HRT.

Iz Ureda za razminiranje poručili su da novca ima dovoljno da se do 1. ožujka 2019. od mina očisti još 10 županija. 

U Hrvatskoj je još 527 četvornih kilometara minski sumnjivo.

Do sada je za razminiranje u Hrvatskoj potrošeno četiri i pol milijardi kuna, od kojih je 60 posto osigurano iz državnog proračuna.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Mercedes s klasa 13.03.2015.

    Nakon Samo 20 god

  • Tobacco 13.03.2015.

    Zato se oko ceste Marinci - Bogdanovci razminira svake 2,3 godine koju presli vec 100 puta da bi se uzele pare

  • Tramp_1 13.03.2015.

    Svaka čast pirotehničarima. Mine se nisu same ugradile na polja, mnogo je ljudi stradalo od njih. Kako mogu mirno spavati svi oni koji su ih postavili kako bi ubijali nevine ljude ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare