To je to što me zanima!

Za dvojku na ispitu trebalo je donijeti po jedno prase i janje

Uz to, profesori su na Ekonomskom fakultetu u Osijeku tražili i autogume, skupa alkoholna pića, ali i novac. U jednom slučaju 1.000 eura, a u drugom 1.800 kuna
Vidi originalni članak

Koliko košta dvojka na jednom ispitu na Ekonomskom fakultetu u Osijeku? Između ostalog, u jednom je slučaju bilo dovoljno donijeti po jedno prase i janje. 

Kako prenosi Jutarnji list, profesori su za dvojke tražili i dobili automobilske gume, skupa alkoholna pića, ali i novac. U jednom slučaju 1.000 eura, a u drugom 1.800 kuna. No, bilo je tu i brojne neimovinske koristi, poput prijepisa znanstvenih radova ali i drugih 'usluga' za bolju ocjenu. To su sve radili osumnjičeni u velikoj antikorupcijskoj aferi „Indeks 2“ koja je otkrivena na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. 

Uskok je 5. travnja priveo 39 ljudi osumnjičenih za primanje i davanje mita, protuzakonito posredovanje te zlouporabu položaja i ovlasti. Riječ je o šest profesora, 21 studentu i 12 posrednika.

Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 108

  • eveline_54 15.05.2013.

    tko to pobogu uopće treba kupit ispit na EKONOMIJI u OSIJEKU?

  • perobj 15.05.2013.

    A koliko tek moraš dati da dobiješ posao, koliko posrednika imati ,da se smrzneš, svi natječaji samo farsa

  • PutZaNigdje 14.05.2013.

    Eto, neki donesu janje i dobiju papir, i kasnije će isto tako dobiti posao. A oni poput mene, koji danima sjede za prokletom stolicom i pišaju krv da bi naučili nešto će moći obrisati diplomom guzicu i sljedećih ohoho godina čekati da im se netko smiluje i zaposli ih. Bem ti u kakvoj državi živim, bljuje mi se...

Komentiraj...
Vidi sve komentare