To je to što me zanima!

Za hakerski napad na Hillary Clinton optuženo 12 Rusa

Optužnica poimence tereti 12 ruskih vojnih časnika za urotu u cilju miješanja u predsjedničke izbore 2016. godine - kazao je zamjenik glavnog državnog odvjetnika
Vidi originalni članak

Američka savezna velika porota u petak je podigla optužnicu protiv 12 ruskih vojnih obavještajaca zbog 'hakiranja' kompjutorske mreže predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton i Demokratske stranke tijekom predsjedničkih izbora 2016., priopćilo je ministarstvo pravosuđa.

Optužnica, za koju je zaslužan Robert Mueller, posebni savjetnik u istrazi o umiješanosti Rusije u izbore na kojima je pobijedio Donald Trump, podignuta je tri dana prije Trumpova susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na summitu u Helsinkiju.

- Optužnica poimence tereti 12 ruskih vojnih časnika za urotu u cilju miješanja u predsjedničke izbore 2016. - kazao je zamjenik glavnog državnog odvjetnika Rod Rosenstein.

AMERIKANCI I BRITANCI: 'Rusi su izveli hakerski napad na naše vlade i infrastrukturu'

Nekoliko sati prije nego je optužnica objavljena, Trump je Muellerovu istragu opisao kao 'namješteni lov na vještice' kako bi se naštetilo američko-ruskim odnosima.

Muellera je u svibnju 2017. ministarstvo pravosuđa imenovalo da preuzme istragu, koju je prethodno vodio FBI, i utvrdi jesu li osobe u Trumpovoj kampanji bile u dosluhu s Rusijom i je li predsjednik protuzakonito pokušao osujetiti tu istragu.

KONGRES: 'Rusija se agresivno uplitala u američke predsjedničke izbore'

Ranije su u Muellerovoj istrazi optužene tri tvrtke i 20 osoba, među kojima su četiri bivša suradnika Trumpa i Bijele kuće, kao i 13 državljana Rusije, a koji se sumnjiče da su sudjelovali 'u skrivenoj, ali snažnoj kampanji na društvenim medijima kako bi se utjecalo na američko javno mnijenje na izborima 2016. godine'.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Miške 15.07.2018.

    CIA se otvoreno miješa svugdje u sve izbore . Ali to opravdavaju " interesima Amerike". Ne mogu prežaliti babu Clinton.

  • Akull 14.07.2018.

    Ovi su stvarno uporni,dosadili i bogu vise....

  • Blokirani Batina 13.07.2018.

    Mene recimo vise zanima kada ce Hillary odgovarati za ono kaj se otkrilo tim hakerskim napadom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare