To je to što me zanima!

Za kompromis svinjogojci i Vlada trebaju imati isti cilj

Pojavom bolesti i njezinim širenjem slavonski svinjogojci danas su praktički na koljenima i ne vide izlaz iz situacije koja ih je zadesila
Vidi originalni članak

I prije pojave afričke svinjske kuge svinjogojci u Hrvatskoj, posebno u Slavoniji, bili su u nezavidnoj poziciji. Upozoravalo se da sektor svinjogojstva od ulaska Hrvatske u Europsku uniju gubi dah, no malo je toga učinjeno da se stanje popravi. Pojavom bolesti i njezinim širenjem slavonski svinjogojci danas su praktički na koljenima i ne vide izlaz iz situacije koja ih je zadesila. Osjećaju da se sve lomi na njihovim leđima. Nezadovoljni mjerama za suzbijanje bolesti i pomoći proizvođačima dio slavonskih seljaka prosvjeduje. Traže zabranu eutanazije zdravih svinja, dozvolu prometa i trgovine te svinjokolju u dvorištima. I dok dio svinjogojaca blokira prometnice, pojavio se novi slučaj zaraze u Osječko-baranjskoj županiji, na farmi kraj Đakova, gdje će se eutanazirati čak 517 svinja.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • 69bobo 01.12.2023.

    Nažalost, plan je sve uništiti. Previše slučajnosti da bi bilo slučajno. Kad završe sa Slavonijom, kuga se slučajno seli dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare