To je to što me zanima!

Za liječnike zdrav, a ima slomljenu nogu 50 godina

Roy Calloway (70) pola stoljeća nije znao da mu je noga slomljena. Kosti mu nije dobro zarasla, pa trpi nesnosne bolove. No, ne želi na operaciju
Vidi originalni članak

Kao 20-godišnjak je jurio motociklom vijugavom planinskom cestom u Južnom Walesu u Velikoj Britaniji. Pao je, zdrobio desnu nogu i sljedećih šest mjeseci proveo u bolnici. Još dvije godine Roy Calloway hodao je na štakama s vanjskim fiksatorom učvršćenim čeličnim vijcima u kostima. Liječnici su ga proglasili zdravim, a on im je vjerovao.
Međutim, danas 70-godišnjeg Roya od tada muči nesnosna bol. Svakim danom bila je sve intezivnija, no on je smatrao da je to posljedica nesreće s kojom mora živjeti. Nakon pedeset godina bolne svakodnevice ipak se požalio liječniku, a ovaj ga poslao na rendgen. Snimka je pokazala kako bedrena i dvije kosti potkoljenice nikada nisu ni zarasle kako treba.
- Živio sam u agoniji pola stoljeća. Bol je toliko dugo bila nesnosna da je postala dio mog života. Današnji nalazi objašnjavaju puno toga, no na operaciju ne idem. Imao sam srčani udar i pet moždanih, a imam i dijabetes - objasnio je Roy, koji se boji se da bi ostao bez noge, što ne bi htio unatoč 50-godišnjoj boli.Umirovljenik Roy je u mladosti radio kao čistač u pogonu čelika u južnom Walesu, gdje živi cijeli život. U jednoj je ruci držao štaku, a u drugoj metlu. Još razmišlja hoće li tužiti bolnicu koja ga je liječila prije 50 godina.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gljivaludara 16.04.2008.

    tko mu kriv kad je glup

Komentiraj...
Vidi sve komentare