To je to što me zanima!

Za Linića je privatizacija HŽ Carga propala, za Hajdaša nije

Iz Grampeta poručuju da su jutros dobili poziv iz ministarstva prometa za nastavak pregovora. Sindikati Grampetu ne vjeruju te pozivaju Vladu, banke da nađu rješenje
Vidi originalni članak

Slavko Linić, ministar financija, je u ponedjeljak za HRT rekao kako je rumunjski Grampet odustao od privatizacije HŽ Carga. Istovremeno ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić tvrdi da su pregovori samo prekinuti. Iz Grampeta pak poručuju da su baš jutros dobili poziv iz Ministarstva prometa za nastavak pregovora. Sindikati rumunjskom Grampetu ne vjeruju te pozivaju Vladu, Upravu, banke i vjerovnike da nađu rješenje, ali ne stečaj. 


Idi na 24sata

Komentari 29

  • Ahileja 14.01.2014.

    Kada je na red za prodaju došao HŽ koji je od Austrougarske bio državni, što je slijedeće.

  • Halo Bing, kako brat 14.01.2014.

    Pa gdi je zapelo??? 4 su izgledna moguća razloga. 1. Istraga rumunjskog Ureda za organizirani kriminal i terorizam (DIICOT) protiv gazde Grampeta, Gruia-e Stoica-e, zbog utaje poreza, privatizacijske prijevare i drugih poslovnih malverzacija upravo u sektoru željeznica i cargo prijevoza, se zahuktala, pa Gruia nema više vremena ni volje još si HŽ na vrat natovariti. Riječ je o privatizaciji i poslovanju kompanije Transbordare Vagoane Marfa (TVM), a pod istragom su osim Stoice i njegov tata i buraz. 2. Kak zli i zavidni jezici u Rumunjskoj dulje vremena govore i pišu: Gruia za nema šuške za kupovinu dosta toga, a među tim i HŽ cartga. 3. Pošto je Gruia većinu svog bogatstva stekao je prodajom starog željeza, može biti da sad po svojim deponijima starog željeza u Rumunjskoj i Moldaviji, i šire, traži lokomotive parnjače iz doba vladavine Rumunjskom, njegovog prezimenjaka Chivu Stice. Dotični Chivu je Rumunjskom vladao prije puno poznatijeg nasljednika Nicolae Ceauşescu-a. Prije 1967. 4.ti izgledni razlog se tiče Hrvatske. Gruia kupac, se nemre dogovorit sa stanovitim Hrvatima oko visine provizije za kupovinu HŽ carga.

  • jabbar 14.01.2014.

    Dajte se jenput,prije trkeljanja za tisak,dogovorite!Ili.......svaki svojoj mami!

Komentiraj...
Vidi sve komentare