To je to što me zanima!

Za njih krize nema: I Mesić dobio blindirani Mercedes

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon ubojstva Ive Pukanića Sanader je dobio novi, poboljšani BMW. U Uredu predsjednika kažu da su nabavili novi Mercedes za potrebe ureda
Vidi originalni članak

Tek što se objavilo da je HDZ premijeru Ivi Sanaderu poklonio novi blindirani BMW 760 Li vrijedan 4,18 milijuna kuna, saznali smo i da Ured predsjednika ima blindirani terenac Mercedes G-500 L. Kupili su ga krajem prošle godine. MORH je, naime, za potrebe Ureda predsjednika nabavio tri luksuzna Mercedesa G-500 L. Ukupno stoje 6,5 mil. kuna, a pritom je u Mesićevu uredu otpisano pet starih vozila. Iz Ureda predsjednika kažu kako je obnova voznog parka planirana još 2007. godine te da je trebalo vremena dok se vozila naruče, blindiraju i dostave.
- Predsjednik Mesić se još nikada do sada nije vozio u tom blindiranome Mercedesu, a baš i ne namjerava. Vozila su nabavljena za Počasno zaštitnu bojnu GS OSRH, koja skrbi o potrebama Ureda predsjednika, a njime će se voziti strani premijeri i delegacije koje imaju VIP tretman - odgovorili su nam iz Ureda predsjednika. Iako nema točnog izračuna, cijena blindiranog Mercedesa mogla bi biti oko četiri milijuna kuna. Iz MORH-a kažu kako je nabavljeno ukupno sedam automobila, od toga četiri za potrebe Oružanih snaga. Ni dan nakon objave o novoj jurilici premijera Ive Sanadera, iz HDZ-a nismo uspjeli dobiti koliko su za njega nadoplatili, već tek da su ga kupili po principu staro za novo. NAručili su ga prije godinu dana, prije početka krize. Novi BMW jučer je bio tema u Saboru.
- I dok Vlada tvrdi da je kriza i smanjuje plaće javnoj službi, premijeru Sanaderu se kupuje novi BMW. Izgleda da kriza ne pogađa sve jednako. Ona će pogoditi učitelje i medicinske sestre. HDZ neće. HDZ ima više od 4 mil. kuna da Sanaderu kupuje novu igračku. Vi novca imate. Ako još više smanjite plaće radnicima, možda ćete imati i više. Možda će premijeru kupiti i aviončić - ciničan je bio Nenad Stazić iz SDP-a. U HDZ-u kaže kako kod kupovine automobila nije riječ o bespotrebnom trošenju.
- Svugdje u svijetu državnici se voze u blindiranim vozilima. O tome odlučuju sigurnosne službe, a tako je bilo i ovaj put. Automobil je zamijenjen na zahtjev službe premijerova osiguranja, i to nakon ubojstva Ive Pukanića, kada su svi bili ugroženi. To je bila sigurnosna procjena stručnjaka. U takvim automobilima voze se Mesić i ostali dužnosnici u Hrvatskoj, ali na račun države - govori izvor iz predsjedništva HDZ-a ponovno naglašavajući da je sporni BMW prošle godine kupila stranka, nadoplatom po sistemu “staro za novo” i da on porezne obveznike i proračun nije stajao ni kunu: “HDZ nikad nije tražio nikakvu naknadu za to što se premijer već šest godina vozi u stranačkom, a ne državnom vozilu kao ostali“, nastavlja naš izvor dodajući s ogorčenjem: “Pokušavaju nam naštetiti lažima i namještaljkama jer se dobro snalazimo u krizi, pogotovo nakon uspješnog rebalansa proračuna. Kupnjom auta na stranku uštedjeli smo novac poreznih obveznika, državni trošak preuzeli na sebe i umjesto pohvale plasiraju nam se lažne afere“. U vrhu HDZ-a odlučili su da nadalje neće priopćenjima ikako drugačije odgovarati na ovaj slučaj, smatrajući da je u cijeloj priči “sve čisto”.

KARAKTERISTIKE BMW 760 Li
Masa: 4000 kg
Duljina: 5177 cm
Obujam: V12 6 litara
Snaga: 327 kw/445 KS
Ubrzanje (0-100 km/h): 5,6 s
Najveća brzina: 250 km/h
Potrošnja: 20 l /100 km
Oprema se radi na zahtjev klijenata

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Otkud znam 29.03.2009.

    Opet njihova pobjeda!!!Dok se pise o njihovim novim autima u ovim recesijskim vremenima, dotle pada u zaborav Peljeski most i prodaja velikog kusa Hrvatske.Tako se vlada masama, sokiraj ih nekom vijescu i radi sta hoces.

  • Dexter25 29.03.2009.

    -A RPG 7 košta oko 1000 eura... -Mislim da se baš nebi trebali osjećati sigurno u ovim TZV blindiranim vozilima...

  • Dexter25 29.03.2009.

    -Ruski RPG 7 od ovog BMW-a i Mercedesa napravi spaljeni švicarski sir...

Komentiraj...
Vidi sve komentare