To je to što me zanima!

Za otkrivanje krivca koji je ubio psa petardom nudi 5000 kuna!

Građanin koji želi ostati anoniman nudi nagradu za otkrivanje počinitelja koji je ubio psa petardom. Novac će dobiti osoba koja će svjedočiti protiv krivca za smrt psa
Vidi originalni članak

Vijest o tragediji u kojoj je u nedjelju od posljedica petarde u mukama umirala nesretna kujica Beba, potaknula je ogorčenoga građana da se javi udruzi Prijatelji životinja i ponudi novčanu nagradu za otkrivanje i sankcioniranje počinitelja. Građanin, koji želi ostati anoniman, nudi nagradu od 5.000 kuna osobi na osnovi čije prijave i svjedočenja bude osuđen krivac za ranjavanje i smrt psa. Policija još traga za počiniteljem. 

Još nije poznato ni tko je na prošlo Silvestrovo u Galižani kraj Pule na isti način raznio petardom glavu psu Mišku kojega je veterinar također morao eutanazirati zbog stravičnih ozljeda. Građani se sve više sami organiziraju kako bi spasili životinje. 

-  Iako je teško zanemarivanje, mučenje i usmrćivanje životinja kazneno djelo za koje su propisane kazne zatvora do godinu dana i oduzimanje životinje koja preživi zlostavljanje, policija uglavnom ne nalazi počinitelja ili ne reagira na prijave građana. Još je veći problem nedjelovanje veterinarske inspekcije koja u najvećem broju slučajeva na prijave građana i udruga reagira ostavljanjem zanemarene i bolesne životinje u istoj situaciji, iako jedina ima zakonom propisanu mogućnost da pomogne životinji i kazni vlasnika - izvijestili su iz  Udruge.

Idi na 24sata

Komentari 270

  • AntonioJavorcic 12.04.2013.

    Takve ljude treba sankcionirati ili staviti u ludnicu.

  • verudela 10.04.2013.

    Naslov upućuje na to da policija zna o kojim se kriminalcima radi, jer doslovno piše "policija steže obruč oko krivca za smrt psa Miška u Galižani. Navodno se čak nekoliko osoba sukobilo zbog policijske istrage, što ukazuje na to da je policija na pravom tragu." Nagrada bi pomogla i u ovom slučaju, sigurno! http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/policija-steze-obruc-oko-ubojica-miska-376438

  • VaaBaa 10.04.2013.

    Kome se treba obratiti ako se želi još dodati na tu nagradu? Negdje sam pročitala da se treba javiti prijateljima životinja? U svakom slučaju svaka čast! Daj Bože da se pronađe počinitelj i da se podigne prijava ! Taj nečovjek je psihopat i ubuduće će biti još gori.

Komentiraj...
Vidi sve komentare