To je to što me zanima!

Za prestanak pobačaja: Papa za inicijativu '40 dana za život'

Papa Franjo je u svom pismu rekao da jako cijeni rad koji je svjetska molitvena inicijativa obavila kako bi 'promovirala poštovanje prema životu sve nerođene djece'
Vidi originalni članak

Papa Franjo javno podržao i podijelio svoj apostolski blagoslov svjetskoj molitvenoj inicijativi '40 dana za život', koja se bori za prestanak pobačaja.

Franjo je u pismo poslanom putem svog Državnog tajništva rekao da jako cijeni rad koji je skupina obavila kako bi 'promovirala poštovanje prema životu sve nerođene djece', prenosi LifeSitenews.

Kampanja se održala i u Hrvatskoj, u Gradu Zagrebu od 5. ožujka do 13. travnja, te je u njoj sudjelovalo više od 1400 ljudi. Svečano je počela molitvom za prestanak pobačaja ispred KBC-a Sestre milosrdnice.

Iz inicijative su najavili kako će sljedeća kampanja molitve, posta i bdijenja pred bolnicama gdje se vrše pobačaji trajati od 24. rujna do 2. studenog, a osim Zagreba sudjelovat će i Osijek, Vinkovci, Zadar i Split.

Idi na 24sata

Komentari 663

  • Mustafa Aga 23.05.2014.

    Zajednice koje su patrijarhalne; nemaju problema sa pobacajem...Zajednice ogrezle u materijalizam i sekularizam...To je vec druga prica...

  • Crown 22.05.2014.

    O tome trebaju odlučivati samo žene, a ja nisam žena i nemam što o tome reći.

  • 22.05.2014.

    Kada se kaze abortus to nekako zvuci manje strasno ali kako ga god zvali to je UBOJSTVO i to ne bilo kakvo ubojstvo...ljutog neprijatelja..siledžije manijaka nego malog nejakog djeteta ,tvog djeteta. To bi trebalo biti jasno svim zenama i njihovim partnerima. Nisam za to da bude ilegalan zato sto bi onaj tko hoce to i napravio ilegalno . Bilo bi samo vise nesrece.Ali sam za to da se svaku zenu prije pobacaja dobro obavjesti i pokusa odgovoriti ...i da budu svjesne da je to ubistvo...sta god o tome rekli ljecnici. Cim je zaceto ljudsko bice je covijek koji samo treba narasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare