To je to što me zanima!

Za smrt bebe bolnica mora roditeljima dati 450.000 kn

Vinkovci: Liječnici su previdjeli težinu djeteta te su se odlučili za prirodni porod. Dječačić je rođen sa slomljenom kralježnicom i pun hematoma. Umro je
Vidi originalni članak

Iako je povjerenstvo Ministarstva zdravstva zaključilo da liječnici vinkovačke bolnice nisu krivi za smrt bebe koja je u studenom 2005. preminula dva dana nakon poroda, Općinski sud u Vinkovcima nepravomoćno je presudio suprotno. Sudski vještaci utvrdili su da je dječačić težak 6100 grama i dug 56 centimetara umro zbog liječničke pogreške. Liječnici su se odlučili za prirodni porod, a morali su za carski rez. Roditeljima četvero djece bolnica će za duševne boli zajedno sa sudskim troškovima morati isplatiti oko 450.000 kuna. Majka K. Z. s redovito kontroliranom trudnoćom u bolnicu je primljena ujutro 9. studenog 2005. Liječnici su previdjeli težinu djeteta i odlučili se za prirodni porod, koji je bio neprimjeren. Bebu su tek navečer izvadili vakumom. Dječačić je rođen sa slomljenom kralježnicom i bio je pun hematoma. Priključen je na aparate i hitno prebačen u osječku bolnicu. Dva dana kasnije je umro. Roditelji nisu i neće inicirati kazneni postupak protiv odgovornih liječnika, jer im je prvenstveno stalo da se utvrdi istina, da je bolnica kriva za smrt njihova djeteta, rekao je njihov odvjetnik Josip Mađarić.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • parasimpaticus 02.12.2008.

    Cisto sumnjam da je to bila normalna kontrolirana trudnoca i stvarno bi se trebali svi zapitati kako je doslo do tih 6.1 kg, s obzirom da je normalna težina 2,5 do 4kg, možda je mama bila dijabetičar... bas cudno

  • Gatsby 02.12.2008.

    Naravno da ni 100 milijuna kuna ne može nadoknaditi gubitak djeteta , ali kazna nije tu da bi materijalno zadovoljila roditelje već da definira krivca i probudi savjest kod nesavjesnih. Ovdje je sporna jedna druga stvar. Zbog čega bolnica \"mora\" roditeljima platiti odštetu? Ne financiraju bolnicu liječnici već poreski obveznici! Trebaju li građani plaćati pogreške nestručnih ili nemarnih liječnika , koji gle čuda, točno znaju što treba uraditi kad im ugurate 500 € u džep ?

  • Maxich_1 02.12.2008.

    tomash, vjerojatno su čekali da se beba okrene ili dovoljno spusti, zato žene stavljaju na bok. ja sam rađala 13 sati u bolnici i znam što pričam, nogu nisam više osjećala :( i onda došao dr. i porodio me guranjem za 5 min, guranjem jer se mali oš nije dovoljno spustio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare