To je to što me zanima!

'Za tenkove prodane Kuvajtu, Hrvatska nam duguje milijune'

Vlasti FBiH podnijele su Vrhovnom sudu Hrvatske zahtjev za reviziju presude kojom je odbijena tužba FBiH i tvrtke BNT iz Novog Travnika protiv tvrtke 'Đuro Đaković'
Vidi originalni članak

Vlasti Federacije Bosne i Hercegovine podnijele su Vrhovnom sudu Hrvatske zahtjev za reviziju presude Visokog trgovačkog suda iz Zagreba kojom je odbijena tužba FBiH i tvrtke BNT iz Novog Travnika protiv tvrtke "Đuro Đaković" zbog prodaje 13 tenkova Kuvajtu. 

Pomoćnik ravnatelja Agencije za privatizaciju FBiH Senad Rahimić smatra da tužba bosanskohercegovačke strane nije smjela biti odbačena jer je utemeljena na čvrstim argumentima, javlja HRT

Tužba je podignuta 2007., a zahtjev je bio da se novotravničkoj tvrtki isplati nešto više od tri milijuna američkih dolara na ime odštete za ugrađene dijelove u tenkove koji su početkom 90-ih godina prodani Kuvajtu. 

U proizvodnji tih tenkova, uz BNT, sudjelovali su i sarajevski Zrak te Famos, a ukupna potraživanja sve tri tvrtke na ime nastalih troškova su nešto manja od 13 milijuna dolara. 

Tenkovi T-84, koji su rađeni po narudžbi iz Kuvajta te su 1991. godine i isporučeni toj zemlji, bili su zajednički proizvod oko dvije stotine tvrtki koje su bile u lancu vojne industrije bivše Jugoslavije.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Gemmini 06.10.2012.

    Pošto su tenkovi prodani , mraju biti i vlasnici pojedinih sklopova tih tenkova nadmireni , proporcionalno ućešču u stvaranju dohodka 1 Bez ikakve sumnje BIH dobija tužbu na MEĐUNARODNOM SUDU i ova presuda Vrhovnoga suda RH je samo žalostna prića nesuđenja, nego davanja politićkih konortacija toj presudi. Na kraju će RH morati poravnati troškove parnićenja u € , kao i isplatiti srazmjerni dio od prodaje. Za to nema ni najmanje sumnje , i stvarno se ćudim koje sudije bez muda sjede na položajima !

  • Caffe-bar Gemini 04.10.2012.

    Vojna oprema i troškovi poslovanja vezani uz vojnu industriju do međunarodnog priznanja RH rješava se sukcesijom, zajedno sa vojnom opremom u vrijednosti više milijardi dolara koju je Srbija prisvojila.

  • konjina 03.10.2012.

    vratite pare

Komentiraj...
Vidi sve komentare