To je to što me zanima!

Za ubojstvo supruge dobio 13 godina: Tijelo nikad nisu našli

Zoran Sorić je priznao da je nakon sukoba suprugu udario šakom. Pala je i udarila glavom o stol, te od ozljeda preminula. Sorić je tijelo bacio u kontejner za smeće
Vidi originalni članak

Sudsko vijeće Županijskoga suda u Zadru proglasilo je krivim Zorana Sorića (60) za ubojstvo supruge Ljubice Filipović Sorić (37) u prosincu 2009. godine, te mu nepravomoćno izreklo kaznu zatvora od 13 godina. 

Sorić je nakon sukoba i svađe pokojnu suprugu udario šakom u glavu, uslijed čega je ona pala i udarila glavom o rub namještaja. Od ozljeda je preminula, a suprug, umjesto da pozove hitnu pomoć, izišao je prošetati psa, odvezao se na piće u Zaton, te se potom vratio u stan u Zadru i odlučio riješiti se tijela. Mrtvu Ljubicu je omotao u deku, stavio u kartonsku kutiju, snio u dvorište zgrade, te je u gluho doba noći bacio u kontejner za smeće. Njezino tijelo nikada nije pronađeno, iako je policija pretraživala odlagalište u Diklu. 

- Ovdje ste izjavljivali kako ste je neizmjerno voljeli, a s njezinim beživotnim tijelom postupili ste kao s otpadom. Zbog toga njezina kći Dolores i ostala obitelj ne mogu posjećivati njezin grob. Dolores ste uskratili pravo da majci donese cvijeće i zapali svijeću - rekla je u obrazloženju presude sutkinja Dijana Grancarić. Tu mu je činjenicu pri odmjeravanju kazne uzela u obzir kao otegotnu, dok su olakotne djelomično priznanje, kajanje i smanjena ubrojivost. 

Sorić će morati platiti i troškove sudskoga postupka u iznosu 375.228 kuna, od čega se najveći dio odnosi na trošak pretrage odlagališta. Neki pravni stručnjaci smatraju kako je zadarska presuda test i za slučaj Antonije Bilić, čije tijelo također nikada nije pronađeno.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MajaLučić 01.07.2012.

    king008....naravno da su mu zeli, ali samo u mađarskoj, jer mu se sudilo po mađarskom zakonu...nisa pravnik, ali ako su mogli trebali su mu suditi po europskom zakonu, onda bi i presuda i kazna vrijedila za sve članice EU, a ovako ne mora 3g ići u mađarsku i to je to...

  • DamirKralj_1 30.06.2012.

    Kazne za takva nedjela su definitivno preblage. S dobrim odvjetnikom (ako imaš novaca za takvog) ubojice se izvlače s uvjetnim kaznama. Baš me zanima je li Čačiću oduzeta vozačka dozvola i na koliko?!

  • MajaLučić 30.06.2012.

    ...kako možete uspoređivati namjerno ubojstvo žene i bacaje beživotnog tijela u kontejner za smečće sa smrću u sudaru, pa nije čačić planirao ubiti dvolje ljudi, nego splet okolnosti...bar nije bježao s mjesta nesreće i zvao je hitnu, dok je ovaj monstum hladno izašao prošetati i popiti piće...9 mjeseci je lagao kako mu je pobrala lovu i napustila ga s ljubavnikom...imao je hrabrost sjesti u auto i iz zadra doći u novu gradišku, izvesti njenu kćer na večeru, gledati je u uč, lagati kako ih je ljubica napustila, a znao je da ju je ubio...ustvari, možda i nije on, nego nekoga krije, nekoga tko bi za kunu prodao i svog tatu...možda je došao na gotov čin, jer postoji jos jedna poruka, telefonski razgovor ljubice sa svojom sestričnom u australiju, a kod koje je pokojna ljubca namjeravala otići i koju joj je ljubica uputila tri dana prije smrt; "sutra mi dolazi Tomo (sin zorana sorića), bojim ga se" (zoranovi sinovi nisu smjeli saznati da su se oni vjenčali, zbog nasljedstva i dionica u tadašnjoj tvrtci za koju su radili i bili suvlasnici). već tada su htijeli uzeti ili već uzeli dio ljubicinog novca za spas tvrtke, no ona ga nije dala...možda je i to motiv!???...ako je zoran volio ljubicu kao što kaže i da ona živi u njemu i tako će biti dok je i on živ, možda ju stvarno nije ubio, nego shvatio ako nema nje, nema zašto ni živjeti i zbog toga odlučio dio života će provesti zatvoru da bi nekoga zaštitio...ipak, krv nije voda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare