To je to što me zanima!

Za uvredljive SMS poruke ili mailove 90 dana zatvora

U članku 4. Zakona o nasilju u obitelji proširena je definicija zlostavljanja u obitelji te se samo čeka da Zakon potvrdi Sabor. Alternativa je 50.000 kn
Vidi originalni članak

SMS poruke i e-mailovi uvredljivog sadržaja uskoro će biti razlog za podizanje prekršajne prijave na temelju koje će njen pošiljatelj moći biti kažnjeni zatvorom do 90 dana ili novčanom kaznom do 50 tisuća kuna, piše Večernji list. U članku 4. Zakona o nasilju u obitelji proširena je definicija zlostavljanja u obitelji te se samo čeka da Zakon potvrdi Sabor. Koji je mail ili SMS nasilje, odlučit će suci. Najvažnije je da će se i ovaj oblik zlostavljanja izjednačiti sa šamarima i udarcima te psihičkim zlostavljanjem. Novost je i zabrana ekonomskog nasilja i zabrana ekonomske neovisnosti članu obitelji.
Novosti u Zakonu je u utorak predstavila sutkinja Visokog prekršajnog suda i predsjednica Povjerenstva za praćenje i unapređivanje rada tijela kaznenog i prekršajnog postupka te za izvršenje sankcija vezanih za zaštitu od nasilja u obitelji, Branka Žigante-Živković.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dolka 26.11.2008.

    čini mi se po komentarima da ljudi banaliziraju ovaj prijedlog: meni je ovaj zakon OK jer sigurno neće biti sankdionirana tinejdžerska dopisivanja, ali one prijetnje ui progon kao onog zaštitara koji je ubio Niku, ili brojni SMS-ovi koji su dosad fakat završili s ispunjenim obećanjima... prijetnja je uvijek nasilje, samo se broj medija povećao.

  • jUra0510 26.11.2008.

    ja im nebi dao 50 000 kuna ma ni 1 kunu, odo u zatvor pa da budem na grbi države... jest, pit spavati i to je to... vikende sam vani i sl... kao da radiš 5 dana zatvor 2 doma, kao moj susjed.

  • majstor 26.11.2008.

    vidim da pojedinci ne kuže il neznaju čitat, ETO: uvredljive riječi biti će okvalificirane kao prekršaj ukoliko su upućene od pošiljatelja njegovom članu obitelji i na taj način dolazi do kršenja zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare