To je to što me zanima!

Zabijelilo se riječko zaleđe, a u Gorskom kotaru prava mećava

Snježni pokrivač se stvara iznad 300 metara nadmorske visine. Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše
Vidi originalni članak

Sredinom dana riječko zaleđe iznad 250 metara nadmorske visine iznenadio je snijeg. Kako navodi Istramet, prema dojavama s terena, iznad 300 metara stvara se snježni pokrivač. Snijeg je prekrio Čavle, a intenzivno pada i u zapadnom dijelu zaleđa.

Temperature zraka u riječkom zaleđu osjetno su niže u odnosu na središnju Istru gdje se mjeri od 3 do 7 °C. U Kukuljanovu i Cerniku je 0 °C, ali i u samom gradu vrijednosti su tek 2-3 stupnja Celzija više.

U Gorskom kotaru je snježna mećava.

Prema izvještaju HAK-a, snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Crometeo javlja kako susnježice i snijega ima i uz more, od Senja do Novog Vinodolskog.

Jutros je Zadar zabijelila tuča. 

Snijeg je poslije podne počeo padati i na području Varaždina. Da se ne šali, pokazuje video kojeg je objavio portal eVaraždin. Snimljen je na cesti Ivanec-Varaždin. 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • opussave 29.12.2017.

    Pa ovi novinari nemaju zbilja što pisati, jadnici. Živim u Gorskom kotaru, visina snijega je višestruko manja od uobičajene količine, a temperatura je iznad prosječna za ovo doba, ugodna 0 C. I gdje je tu senzacija??

  • Nboy 29.12.2017.

    Hebiga,na kontinentu proljeće,sad i na skijanje moramo na more,uopće nije pravedno,a da uvedemo arbitražu?

  • 1307 28.12.2017.

    Vidi snijeg ,od kuda sad u ovo doba godine ,bas cudno

Komentiraj...
Vidi sve komentare