To je to što me zanima!

Zaboravio zatvoriti plin i 'digao' cijelu kuću u zrak

Lučko: Podstanar S.S. (51) nije zatvorio plinsku bocu. Začula se eksplozija. Vlasnici kuće našli su S.S. kako gori. Liječnici se bore za njegov život
Vidi originalni članak

Odjeknulo je kao da je bomba pala na našu kuću. Mislila sam da je potres. Televizor i radijator odletjeli su kroz prozor. Sve je bilo puno dima i prašine. Bila sam prestrašena i samo sam se ukopala. Srećom, bila sam u praznom hodniku pa ništa nije palo na mene, rekla je Slavica Kapetanić (60). Supruga i nju u utorak ujutro, oko 6.40 sati, probudio je jak miris plina u njihovoj kući u Dolenici 21 u Lučkom. Slavica (60) i Mihailo (59) provjerili su boce od plina, no sve se činilo u redu. Mobitelom su pozvali svog podstanara S. S. (51) i pitali ga curi li plin kod njega. Rekao im je da ne osjeća ništa. Samo nekoliko minuta poslije začuli su eksploziju. Zatresla se cijela kuća, a stvari su počele letjeti uokolo. Bračni par je istrčao i zatekao S. S. kako gori. Ugasili su vatru i pozvali Hitnu. Prevezli su ga u Traumu i liječnici se bore za njegov život. Doznajemo da mu je opečeno 90 posto tijela. Prema prvim informacijama nakon očevida, S. S. je zaboravio zatvoriti plinsku bocu, koja je i bila uzrok eksplozije. U eksploziji se urušila gotovo cijela kuća Kapetanića i automobil. Oni nisu ozlijeđeni.
- Kuću sam sagradio svojim rukama, a sad je nestala u sekundi. Još ne znam gdje ćemo supruga i ja spavati. Ipak, zahvalan sam Bogu što smo ostali živi i samo želim da naš podstanar preživi - rekao je Mihailo.

SOCIJALNI RADNICI DOŠLI IM PONUDITI POMOĆ
Obitelji koja je u samo nekoliko sekundi ostala bez kuće, automobila i osobnih stvari, socijalni radnici došli su ponuditi smještaj u Centru za socijalnu skrb. Kapetanići se još dvoume hoće li otići u Centar ili kod prijatelja iz sela koji su se odmah nakon eksplozije okupili pred ruševinama njihove kuće. Sve ih je probudio prasak i miris dima koji se širio iz kuće.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • sekav 18.11.2009.

    PA KAŽU PLIN NIJE OPASAN, DALJE TO ĐUBRE OD MENE.

  • brangelina 17.11.2009.

    a da kupiš ginko forte....

  • crnilabud 17.11.2009.

    a butelju mirogojčeka uvjek zatvori i provjeri 2x,za svaki slučaj!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare