To je to što me zanima!

Zaboravljena djeca: U ćeliji s majkama do četvrte godine

Ovo su djeca Argentinki osuđenih na zatvor, među kojima trećina na odsluženje zatvorske kazne stižu trudne ili s malom djecom koja onda tamo žive s njima
Vidi originalni članak

Siromaštvo i zatvorsko nasilje su nešto s čim se dio djece u Argentini susreće od prvih dana života, iako naravno nisu napravili ništa zbog čega bi zaslužili boravak iza rešetaka. Ona su djeca Argentinki osuđenih na zatvor, među kojima čak trećina na odsluženje zatvorske kazne stižu trudne ili s malom djecom koju imaju pravo odgajati u ćelijama do njihove četvrte godine.

Većina zatvorenica iza rešetaka završi zbog trgovine drogom, pljački ili ubojstva, ali njihova djeca su nevina. Međutim, prve godine života provode zatvorena u skučenim zatvorskim prostorijama.

'Zaboravljena djeca' majkama pomažu da zaborave gdje su

Jedna fotografkinja uslikala je Sandru Valdez 2007. godine kada je uz nju u ćeliji bila tada samo sedam mjeseci stara kćer. Krajem prošle godine posjetila ih je u sirotinjskoj četvrti u Buenos Airesu gdje danas žive. Valdez ima devetero djece s tri muškarca, a sada živi s četvrtim partnerom. Kada je 2006. osuđena na zatvor zbog prodaje droge bila je trudna pa je kćer Nicole prve dvije godine odgajala u zatvoru.

Silvia Rodas 2007. je u zatvoru bila s četverogodišnjom kćeri Anahi. Ona je sa samo 19 godina osuđena na zatvorsku kaznu zbog pljačke i pokušaja ubojstva, a zbog lošeg ponašanja stalno su je prebacivali iz jednog u drugi zatvor. Anahi je s majkom bila do pete godine, godinu duže nego što je obično dozvoljeno. 

'Zaboravljena djeca', kako ih znaju nazivati, jedina su 'stvar' koju njihove majke smiju posjedovati u zatvoru, a druženje s najmlađima zatvorenicama često pomogne da barem na kratko zaborave gdje su. 

Idi na 24sata

Komentari 83

  • timica2 18.02.2013.

    Ambijent u kojem žive ova djeca je krajnje neprimjeren.Ali,sjetimo se koliko majki ima u sređenim obiteljima,i otkrije se da su zlostavljačice svoje djece.Opet ponavljam,teško je tu biti pametan,jer pravila nema.! Samim svojim činom te majke zaslužuju osudu.!

  • veseljko 18.02.2013.

    jadna djeca nisu kriva što su od zla oca i zle majke ,pa da nemaju sretno i bezbrižno djetinstvo.....

  • spetsnaz GIRL 91 18.02.2013.

    tuzno

Komentiraj...
Vidi sve komentare