To je to što me zanima!

'Zabrana mise na Bleiburgu ide na ruku samo ekstremistima...'

Sada nam predstoji dijalog s Crkvom u Austriji, uključit ćemo i Hrvatski biskupsku konferenciju i Biskupsku konferenciju Bosne i Hercegovine , kaže Šeks
Vidi originalni članak

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković i Vladimir Šeks komentirali su odluku koruške Crkve da zabrani Hrvatskoj biskupskoj konferenciji održavanje mise na Bleiburgu.

"Mogu vam reći da podržavam izjavu Hrvatske biskupske konferencije. To je sve što vam ima za reći", kratko je predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao odluku Koruške Crkve kojom je zabranila održavanje misa na Bleiburgu.

RUŽA TOMAŠIĆ: 'Zabrana mise na Bleiburgu je skandalozan i šokantan čin'

Vladimir Šeks je rekao da su organizatori bleiburške komemoracije poduzeli sve da ne bude neprimjerenih i ustaških znakovlja, pa je vijest iz Koruške, kaže, došla kao grom iz vedrog neba, javlja N1.

REAGIRALI HRVATSKI BISKUPI: 'Žalimo zbog zabrane mise na Bleiburgu, ne poštuju se žrtve'

„U tome smo u velikoj mjeri i uspjeli, a Austrija je nedavno donijela zakon kojime je za počinitelje isticanje ustaških simbola odredila i zatvorske kazne i visoke novčane kazne i zato je kao grom iz vedrog neba došla ova odluka administratora biskupa u Koruškoj da se zabranjuje ova komemoracija. Sada nam predstoji dijalog s Crkvom u Austriji, uključit ćemo i Hrvatski biskupsku konferenciju i Biskupsku konferenciju Bosne i Hercegovine nastojeći da dođe do povoljnoga aranžmana, jer ovo je loša poruka koja ide na ruku ekstremistima“, rekao je Šeks.

NAKON ZABRANE MISE Predstavnici Sabora razgovarat će s organizatorima Bleiburga

Smatra da odluka o otkazivanju komemoracije nije razborita „jer će se nešto što je zabranjeno pokušati napraviti ilegalno".

„To nije dobro i nastojat ćemo da se ta odluka izmjeni, ali bez obzira na to, naći ćemo načina da se uskladi s austrijskim zakonima i održi komemoracija za žrtve Bleiburga i križnih puteva“, poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • mibu 10.03.2019.

    G. Šeks manite se politike vi ste odavno za pemziju.

  • lale03348 09.03.2019.

    Ajojjjj a gledaj sto se ova pijanica Seks uskokodakao,,a dragi komentatori dali ste znali da u Osijeku postoji Seksov park???ljudi ga zovu Seksov park zato jer je Seks za vrijeme rata stalno bio.pijan u tom parku i spavao po klopama u parku,,a u isto vrijeme bio i veliki domoljub i politicar,,eto takvi nam drzavu vodili.

  • ina67 09.03.2019.

    A koji su to ekstremisti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare