To je to što me zanima!

Zabrljali: Zadarska poliklinika se raspada, a još nije otvorena

U tek sagrađenoj i još neotvorenoj zgradi zadarske poliklinike, koja je koštala 150 milijuna kuna, urušilo se pet kvadrata stropa. Nasreću, nema ozlijeđenih
Vidi originalni članak

Zbog kiše se urušilo nekoliko gipsanih ploča, nedavno je bila poplava, a metalni dijelovi tek uređene poliklinke, koja je preko puta bolnice u Zadru, počeli su hrđati.

Na zgradu, koja je očito nekvalitetno napravljena, potrošeno je 150 milijuna kuna, a novac za gradnju prikupljao se i ‘80-ih samodoprinosom građana. Dugo je bila “u kosturu”, a i nakon toga pratile su je raznorazne nedaće. Govorilo se da je opasna za ljude, nije prošla tehnički pregled, dvije građevinske tvrtke koje su radile na njoj otišle su ili odlaze u stečaj, a zgradu će morati vještačiti kako bi na sudu dokazali lošu gradnju.

Najbizarnije od svega je što most od poliklinike do Opće bolnice završava u fasadi jedne od zgrada. Nedavno je zapela i bankovna garancija koju je aktivirala sanacijska upraviteljica jer banka odugovlači s isplatom.

- Do kraja godine bit će raspisan natječaj za izvođača radova. Prioritet pri opremanju i useljenju imat će Onkologija i dnevna bolnica za onkološke pacijente - izjavio je ministar zdravlja Siniša Varga prije nekoliko dana.


Idi na 24sata

Komentari 96

  • CRNA GIZA 07.11.2015.

    ovo su kukunama radili i završili samo nisu mogli svečano otvorit jer se sve raspada ko i oni.

  • eurotrzd 07.11.2015.

    Ko je gradio i dobra je.

  • budalajlama 06.11.2015.

    Ništa novo, ista stvar se događa sa zagrebačkom SVEUČILIŠNOM bolnicom koja se gradi barem 35 godina, trebat će još 75 da se prigotovi, ugrubo.Tada će koštati kao u najmanju ruku, Beverly Hills

Komentiraj...
Vidi sve komentare