To je to što me zanima!

Zadar: Ukinuli magnetsku rezonaciju za mlađe od 10

Ravnatelj bolnice u Zadru, dr. Dario Nakić, rekao je kako nemaju potrebnu anesteziološku opremu za magnetska snimanja u Zadru pa ih neće raditi
Vidi originalni članak

Opća bolnica u Zadru neće više snimati magnetskom rezonacijom djecu mlađu od 10 godina zbog čega će ih roditelji morati voditi na pregled u Split ili Zagreb. Ravnatelj bolnice, dr. Dario Nakić, potvrdio je kako su zaista donijeli ovakvu odluku prije mjesec dana.
- Bolnica nema uvjete za snimanje djece jer ih za takvu pretragu moramo uspavati. Nemamo potrebnu anesteziološku opremu za to i odlučili smo da takva snimanja u Zadru više nećemo raditi - rekao je Nakić za Slobodnu Dalmaciju. Istaknuo je kako na red mogu doći samo oni koji su ranije upisani jer je gužva prevelika. Navodno su do sada morali ponavljati snimanja po nekoliko puta dok ne bi dobili kvalitetan nalaz.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bogs 23.02.2010.

    Kako ga litaju, imate kupiti čepić koji uspava djete u ljekarnama. Skup je pa ga vjerovatno bolnica ne drži, ali znam da smo ga mi htjeli naručiti kada je mala trebala na MR jer nismo htjeli da je oni anesteziraju. Ovo zdravstvo se ruga sa nama a ove lječnike treba sve ko u srednjem vjeku potaracat kako bi one iduće generacije bile poniznije i shvatile da je srž njihova posla čovijek i da su tu zbog njega, a ne mi zbog njih. Inače, nastavit će se ponašat bahato, kao da svaka baba smrdi a svako djete puno plaće i nastavit će slat na mr u split, jer je to neko njegovo osobno nadjebavanje sa sustavom, u kojem opet najviše ispaštam ja.

  • evica 23.02.2010.

    neka tojepametna odlika..bolje da ne snimaju nego da se nekome nesta desi..

  • olnada 23.02.2010.

    Zasto anestezija kod magnetske rezonance?Mozda za djecu ispod 5 godina.Oni stariji razumiju da trebaju biti mirni,a dobiju i zastitu za sluh,ili ne!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare