To je to što me zanima!

Zadnji predsjednik SSSR-a: Gorbačov završio u bolnici

Moje je stanje tijekom posljednjih sedam dana bilo podnošljivo, ali danas sam u bolnici, rekao je Mihail Gorbačov, dodajući da mu se vraća bolest i da ga nadziru
Vidi originalni članak

Mihail Gorbačov, posljednji predsjednik Sovjetskog Saveza, potvrdio je da je hospitaliziran, prenose RIA Novosti. Gorbačov pati od teškog oblika dijabetesa, zbog čega je tijekom posljednjih nekoliko godina često bio liječen u njemačkim bolnicama.

- Moje je stanje tijekom posljednjih sedam dana bilo podnošljivo, ali danas sam u bolnici - rekao je Gorbačov, dodajući da mu se vraća bolest i da ga nadziru, zbog čega je "pokriven žicama".

Gorbačov je u prosincu 1991. godine dao ostavku na mjesto predsjednika SSSR-a nakon što je 11 bivših sovjetskih republika osnovalo Zajednicu Nezavisnih Država i tako praktički rasformiralo SSSR. Gorbačov, kojemu se pripisuju zasluge za pokretanje demokratskih promjena u SSSR-u, 1990. je godine dobio Nobelovu nagradu za mir zbog "vodeće uloge u mirovnom procesu koji danas karakterizira važne dijelove međunarodne zajednice".

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 10.10.2014.

    Najgori predsjednik Rusije,njemu nista dobro.

  • Miške 10.10.2014.

    Gorbačovu treba dati ulicu u najljepšem dijelu grada; spasio je Hrvatsku od Miloševićevog bombardiranja. Nakon udara na Banske dvore, F.Gregorić je cijelu noć bio na telef. vezi s uredom Gorbačova. U jutro je Gorbačov nazvao Miloševića i izderao se na njega: " Ako vi dignete avione na Zagreb, ja ću dignuti avione na Beograd". I Milošević je podvio rep. Toliko na znanje onima koji su u zabludi da nam je Rusija bila nesklona, dapače.

  • Nik Dubrovnik 10.10.2014.

    najbolji predsjednik rusije svih vremena

Komentiraj...
Vidi sve komentare