To je to što me zanima!

Zadovoljan je predsezonom: "Sedam posto više noćenja"

S brojkama za Uskrs smo zadovoljni. Zadovoljni smo isto tako s tijekom ove predsezone. Trenutno imamo ukupno sedam posto više noćenja, kaže ministar
Vidi originalni članak

brojkama za Uskrs smo zadovoljni. Zadovoljni smo isto tako s tijekom ove predsezone. Trenutno imamo ukupno sedam posto više noćenja nego protekle godine i obzirom na blizinu ovih uskrsnih i prvosvibanjskih praznika bit će dosta podudarnosti dakle moći će se dosta spajati što ide u prilog itekako i našim hotelijerima i čitavom našem sektoru, rekao je u ponedjeljak za RTL ministar turizma Darko Lorencin. 

Na pitanje hoće li se situacija u Ukrajini odraziti na sezonu u Hrvatskoj, Lorencin kaže da neće.

- Ono što se zbiva po pitanju ruskog tržišta, moram napomenuti - svaka destinacija ovisi najviše o gospodarskoj situaciji u toj zemlji koja je - rekao je Lorencin. Što se tiče viza za ruske turiste Lorencin kaže da je od 1.1. sve  pripremljeno za vizni sustav.

- Bitno je smanjena procedura, bitno su povećani datumi mogućeg boravka, dakle viza se sada izdaje na prvo traženje, do 180 dana, dakle šest mjeseci. A svi oni ruski turisti koji su dobili vizu protekle godine, dobit će vizu na godinu ili dvije, tako da praktički postaju naši klijenti - objasnio je Lorencin.

Produljeni vikend na našoj obali provelo 75.000 turista

Uskrsni blagdani prijelomnica su za glavnu turističku sezonu. Na našoj obali ovaj produljeni blagdanski vikend provelo je oko 75 tisuća turista, javlja RTL.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 22.04.2014.

    Nemoguće je dati bilo kakvu ocjenu uskršnjeg prihoda na uskršnji ponedjeljak. Te podatke i izvješća nije moguće pohvatati još bar dva mjeseca. Otkud njemu podatak o porastu za koliko, 7%? Iz rukava!

  • 22.04.2014.

    veleumno ministarstvo turizma, zajedno sa još veleumnijim Institutom za turizam, te svom silom turističkih zajednica u zemlji i svijetu....strategije turizma.....operativni planovi.....na kraju se sve svede na prominit lancune u subotu i spremit eure u džep za zimu. Tu su vam prihodi koji su vam lagano promakli nadzoru. Nadzoru? Ha?

  • Zorba 22.04.2014.

    Cijela nasa strategija u turizmu jest u brojanju gostiju...Ako se ovako nastavi s obaranjem rekorda, izracunao sam, za 14 godina 3 mjeseca i 17 dana u Hrvatskoj ce boraviti vise turista nego je na kugli zemaljskoj zivucih dusa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare