To je to što me zanima!

Zadranin ostao bez 30.000 kn: Slao novac 'američkoj časnici' koja mu je obećala da će doći

Prevarantica je Zadraninu obećala kako će mu dostaviti veću količinu novca na čuvanje, uz obećanje da će ona sljedeće godine doći u Hrvatsku zbog kupnje nekretnine
Vidi originalni članak

Zadarska policija provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare na štetu 69-godišnjaka. Muškarac je u na prijevaru ostao bez više od 30 tisuća kuna, a nasamarila ga je navodna žena koja mu se predstavila kao pripadnica američke vojske u misiji.

Zadranin je s 'vojnikinjom' putem društvenih mreža komunicirao tijekom studenog. Prevarantica ga je obavijestila kako će mu dostaviti veću količinu novca na čuvanje, uz obećanje da će ona sljedeće godine doći u Hrvatsku zbog kupnje nekretnine.

SKUPA ROMANSA 'Američkom časniku' uplatila 800.000 kn, pa lagala i posudila novac koji nije vratila

- Radi dostave novca u Hrvatsku oštećeni je kontaktirao s nepoznatom muškom osobom koja mu je trebala poslati novac te je putem elektroničke pošte dobio obavijest da će mu paket s novcem biti dostavljen na adresu nakon uplate 4000 eura za carinjenje, nakon čega je oštećeni uplatio traženi novčani iznos - priopćili su iz PU zadarske.

Nakon što je uplatio početni iznos, stigao je novi zahtjev za uplatom. Muškarac je u tom trenutku posumnjao da se radi o prevari i odlučio je sve prijaviti policiji.

NE NASJEDAJTE Dvije žene glumile da mjere tlak pa 75-godišnjakinji u Karlovcu iz stana ukrale novac i nakit

Policija upozorava građane da budu oprezni u komunikaciji putem interneta i da ne komuniciraju s nepoznatim osobama.

- Počinitelji tzv. romantičnih prevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise - poručili su iz policije.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • rpesevski56 15.12.2022.

    Zašto se kasno upale lampice u glavi. Muškarac ima puno godina i tako nasjedne kao dijete. Tko će tu zločinku ili zločinca ( glumio je zainteresiranu ženu ) uhvatiti?! Zašto se prekasno shvati. Ništa u životu ne smije se unaprijed plaćati. To se mora shvatiti.

  • RIBIĆ005 11.12.2022.

    I što reći o tome. Nevjerojatno

  • Splitski cvit 09.12.2022.

    Izgleda da nisu samo žene toliko naivne da nasjedaju na takve varalice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare