To je to što me zanima!

Zaev kod Plenkovića: Hrvatska je ogroman prijatelj Makedonije

Hrvatska i Makedonija su dvije prijateljske zemlje koje dobro poznaju jedna drugu, koje niz godina na međunarodnim forumima međusobno i primaju i daju podršku, rekao je Plenković
Vidi originalni članak

Makedonski premijer Zoran Zaev u ponedjeljak je stigao u prvi službeni posjet Hrvatskoj povodom sastanka na vrhu Srednjoeuropske inicijative. Prije toga se sastao u Banskim dvorima s premijerom Andrejom Plenkovićem.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Hrvatska i Makedonija su dvije prijateljske zemlje koje dobro poznaju jedna drugu, koje niz godina na međunarodnim forumima međusobno i primaju i daju podršku. Hrvatska je to kontinuirano činila za Makedoniju i kada je riječ o približavanju u Europsku uniju i članstvu u NATO - poručio je premijer Plenković.

Naglasio je kako će Hrvatska dati podršku Makedoniju za ulazak u NATO savez, kao i Europsku uniju. 

- Bit će to proces koji će zahtijevati puno reformi, angažmana od strane Makedonije. Hrvatska ima svježa iskustva i nesebično ih dijelimo makedonskim kolegama, a to ćemo činiti i u budućnosti - rekao je Plenković istaknuvši zadovljstvo trgovinskom razmjenom između ove dvije zemlje koja je, dodao je, sada na oko 150 milijuna eura.

- Možemo i povećati tu trgovinsku razmjenu pošto je više od 36.000 Makedonaca posjetilo Hrvatsku u ovoj rekordnoj turističkoj godini. Vjerujem da će ovaj posjet biti važan dio mozaika jačanja međusobnih odnosa - poručio je Plenković.

Zaev je istaknuo iznimno zadovoljstvo ovom posjetom i prijateljskim odnosom Hrvatske i Makedonije.

- Radimo na reformama i na suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, a posebno nam znači što nam Hrvatska daje podršku za ulazak u EU i NATO u čiji ulazak čekamo 10 godina. Hrvatska nam je ogroman prijatelj - istaknuo je Zaev.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ljubica ljubičica_1 04.12.2018.

    Moš mislit!

  • KALIMERO 03.12.2018.

    Bitno je da nevladine, čitaj Soroševe udruge traže deportaciju Orbana, a ne migranata 😀

  • dal 03.12.2018.

    Hm...rumunjska premijerka...orban, makedonski premijer...Čekamo još Bugare, crnogorce, kosovare i izetbegovića. Na pomolu ''velika koalicija''.

Komentiraj...
Vidi sve komentare