To je to što me zanima!

Zagorac: Sud za ljudska prava zaustavio izručenje

Zagorčev branitelj, bečki odvjetnik, najavio je nakon odluke o izručenju da će Vrhovnom sudu Austrije uputiti žalbu za povredu ljudskih prava
Vidi originalni članak

Europski sud za ljudska prava u Strassbourgu produljio je privremenu mjeru neizručenja bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca, izjavio je njegov odvjetnik Michael Dohr telefonom novinskoj agenciji APA i dodao da će Austrija to morati poštivati. Žalbeno vijeće Visokog zemaljskog suda u Beču odbacilo je 23. listopada žalbu Zagorčeve obrane i potvrdilo odluku prvostupanjskog bečkog suda o njegovu izručenju Hrvatskoj. Zagorčev branitelj, bečki odvjetnik Gunther Gahleithner, najavio je tada da će Vrhovnom sudu Austrije uputiti žalbu za povredu ljudskih prava. Ako i ta žalba bude odbijena, Zagorec će biti izručen Hrvatskoj. Glasnogovornik drugostupanjskog suda Anton Sommerauer je rekao da je načelno moguće i da ministrica pravosuđa Maria Berger spriječi izručenje, kao i da Zagorčev odvjetnik podnese tužbu za poništavanje postupka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • strava 09.11.2007.

    Tragedija je da nitko iz države Hrvatske ne može svojim utjecajem ostvariti isporuku ovog kriminalca Hrvatskoj. Najvjerovatniuje je mafijaš dobro povezan sa vladajućim strukturama u Hrvatskoj i ne žele ga ni da vrate jer su i oni uplateni u sav taj kriminal.ž Nažalost, zbog toga i mafija u Gospiću na čelu s generalima Franom Tomičićem, Milanom Čanićem Bićom i Jurom Premužom te drugima koji su surađivali sa njima proći će nekažnjeno jer isti Milan Bićo Čanić je na postrojavanju 118. brigade dobio nagradu predsjednika Mesića i nagrade druga Tita za sudjelovanje u akcijama UDBE i KOSA. Tako je 1971. za vrijeme hrvatskog proljeća za učinjena velika djela dobio nagradu UDBE kao djelatnik benzinske pumpe. Ista ta mafija je oprala najmanje 30 000 plaća odn. oko 200 miliona kuna 1991. godine kad je Hrvatska krvarila. 117.brigada ZNG Gospić koja nije priznata zbog kriminala istih broji 300 poginulih i 600 preživjelih pripadnika, a usto je imala 1480 dragovoljaca. Ti ljudi za svoju prolivenu krv i izgubljeno zdravlje ni danas od Hrvatske ne primaju plaće, a mafija u suradnji sa državom nema namjeru niti danas da ih prizna. Najvjerovatnije će oni kao i 204. vukovarska brigada preko suda tražiti svoja prava i mukotrpno doći do njih dok mafija i dalje uživa u dobrobiti koju je ostvarila na mrtvim pripadnicima tih brigada (Milan Levar, Ivica Mesić..) i ostali koji su znali previše pa su morali biti ubijeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare