To je to što me zanima!

Zagreb: Albino lane i mama pasli travu u blizini zgrade

Crni mačak promatrao je prizor u zagrebačkom naselju Sveti Duh. Lovci nekad ubijaju albino životinje kako se gen ne bi širio na potomstvo
Vidi originalni članak

Izašle su iz šume na livadu ispred zgrade oko 11 sati. Bez straha su pasle desetak minuta, crni mačak je promatrao. Potom su se vratile u šumu, rekao nam je Ivica M., koji je snimio divlje životinje kraj svoje zgrade u zagrebačkoj četvrti Sveti Duh.
- Jedno mladunče bilo je potpuno bijelo. Vrlo je neobično - rekao je Ivica.
- To je albino lane. Takvih pojava ima u prirodi - rekao nam je doc. dr. Davor Zanella sa Zoologijskog zavoda Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
- Geni su se posložili tako da nema pigmenta.  Dovodi do toga da se svjetlost odbija od životinje, pa ona bude bijela. Malo je vjerojatno da će ga majka ostaviti jer ga pamti po mirisu, a ne po boji - pojasnio je doc. Zanella.
U Parku prirode Medvednica rekli su nam da neće organizirati odstrijel ako se ispostavi da je bijelo lane s njihovog terena. Naime, lovci nekad ubijaju albino životinje kako se gen ne bi širio na potomstvo.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • martica21 11.09.2009.

    getriba flora i fauna je bio primjer,a ovo što si napisala ilil lo trebas si uramit i objesit u zid koliko si glupa.lovci tu nisu da love vec da ostreljuju bitna je razlika ..to malo slatko lane ,divlje svinje te ostale zivotinje su idealni prenosioci bolesti,pa kad bi ostavljali da se mnoze ,svaka dva mjeseca ima se otstrel kada sekoja zivotinja odstreluje..jer pusti svinje divlje da bezbrižno se kote.. pa ces vidjet.. pogledaj malo emisiju Tlo nedeljom pa ces vidit vapaje seljaka na uništeni godišni urod kukuruza jer su šumske životibje mu poharale i pojela sve!!nebi pričala tako da živiš od poljoprivrede,uostalom sta se svadam stobom samo si dokazala svoju inteligenciju kad si rekla da nam sad trebaju lovci..curo lovačka godina postoje od kad postoji čovječanstvo.molim te nepričaj idiotarije.

  • ivek26 10.09.2009.

    eto tako, nemam naviku ponovo komentirat tekstove, ali ovaj put te moram ispraviti... Ako se imalo kužiš u biologiju i njoj slična područja, onda nadam se znaš priču o očima na predatoru i plijenu... Priča o krvnim grupama i prehrani vezanoj uz njih je priča za čitatelje ženskih časopisa... A za ostale koji ne znaju ništa o lovcima, proučite malo njihove zadatke i važnost u današnjem društvu.

  • Getriba 10.09.2009.

    ma o kakvoj flori i fauni i ulozi lovaca martica pricas? nije covik tu da odlucuje koliko ce biti zivotinja u sumi i radi nekakvu ravnotezu..to je priroda sama radila uvik, a sad kao tribaju neki lovci za to..ma daaaaaj molim te..

Komentiraj...
Vidi sve komentare