To je to što me zanima!

Zagreb: Besplatna vožnja tramvajem sve do Kvatrića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zona besplatne vožnje tramvajem proširena je prema istoku do Kvatrića, a na ostale strane i dalje po dvije stanice od Trga bana Jelačića
Vidi originalni članak

U strogom središtu Zagreba građani se tramvajem mogu voziti besplatno od 1. siječnja ove godine. Zona besplatnog prijevoza obuhvaća područje dvije stanice od Trga bana Jelačića. Na zapad je to do Britanskog trga, na jugozapad do Rooseveltova trga, na jug do Glavnoga kolodvora, a na istok je to bilo do Vončinine. Od ponedjeljka 4. svibnja, na istok se tramvajem može besplatno do Kvatrića.
- Želimo smanjiti dotok automobila u centar grada - rekao je gradonačelnik Milan Bandić na predstavljanju proširenja besplatnog prijevoza.
Besplatnim tramvajskim prijevozom povezane su javne garaže sa središtem grada.
- Tako se auti mogu parkirati na rubnim dijelovima, što obuhvaća garaže Tuškanac, Kvatrić, Langov trg, Importane - rekao je Ivan Tolić, voditelj podružnice ZET-a.
- Zaboravio si i buduće garaže ispod HNK i Srednjoškolskog igrališta - dopunio ga je Ivo Čović, direktor Holdinga. Gradnja tih garaža najavljena je za kraj godine.
- U zoni bez naplate neće biti kontrole karata, zato će više kontrolora biti na ostalim dijelovima - dodao je Čović.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MalipasKira 04.05.2009.

    Mislim, oni nisu normalni!!! Za 3 mjeseca će ZET reć kak su u minusu, pa će opet dić cijene karata... I ko će to platit? Radnici!!! Studenti-besplatno, umirovljenici-besplatno, školarci-besplatno, davatelji krvi-besplatno, vojni invalidi-besplatno.... Nema veze, budem ja od svoje plaće plačala 400 kuna za ZET... Nek samo probaju za kunu dic cijene karata, i idem u švercere!!!!

  • PapaŠtrumpf 04.05.2009.

    Sve je besplatno - dok ne prođu izbori

  • rupicka 04.05.2009.

    fino Holding financira Bandićevu kampanju. baš fino. a da povuče besplatnu vožnju još do Heinzelove pa da se i on konačno počne ponašat ekološki i prestane se vozit u službenom autu? još bolja ideja! joj, Bandikula, kak si transparentan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare