To je to što me zanima!

'Zagreb će opet biti ključan u pobjedi naše kandidatkinje'

Na prošlim izborima 2014. godine Zagreb je bio ključan za pobjedu i uopće ne sumnjam u to kada vidim ljude i sve što se provodi ovih dana, rekao je u ponedjeljak šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić
Vidi originalni članak

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i glavni državni inspektor Andrija Mikulić poručio je u ponedjeljak da će i na ovim predsjedničkim izborima Zagreb odigrati ključnu ulogu u pobjedi HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, kao što je to bilo i 2014. godine.

- Digli smo stupanj mobilizacije, na prošlim izborima 2014. godine Zagreb je bio ključan za pobjedu i uopće ne sumnjam u to kada vidim ljude i sve što se provodi ovih dana. Naravno, i spremnost naše kandidatkinje i apsolutnu podršku HDZ-a da ćemo u drugom krugu ostvariti pobjedu i da će Kolinda Grabar-Kitarović u sljedećih pet godina biti predsjednica Hrvatske - izjavio je Mikulić uoči zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Mikulić je to rekao odgovarajući na pitanje hoće li današnja presuda Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL naštetiti njihovoj kandidatkinji u drugome krugu predsjedničkih izbora.

Bivši premijer Sanader i čelnik mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi u ponedjeljak su proglašeni krivima za primanje i davanje mita u slučaju Ina-MOL, zbog čega je Sanader nepravomoćno osuđen na šest, a Hernadi na dvije godine zatvora.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su većinom glasova odbacili prijedloge zaključaka kojima bi se naredilo gradonačelniku Milanu Bandiću da izvijesti Skupštinu o pravnoj osnovi i propisima temeljem kojih je organizirana ovogodišnja adventska manifestacija.

- Ni Gradska skupština, ni bilo koji zastupnik nema ingerenciju donositi stavove o tome je li to djelo u okviru zakona ili ne. Ako me pitate stav HDZ-a Zagreb - uvijek smo bili i bit ćemo transparentni, raspravljat će se o toj točci na Skupštini grada Zagreba, i ako je netko napravio određene propuste i radio kontra zakona za to će odgovarati - ustvrdio je Mikulić.

Onečišćenje Zrmanje

Dodao je kako Advent traje do 7. siječnja, a do tog trenutka ne vidi ni jedan razlog da o tome ne raspravljaju na sljedećoj sjednici Skupštine. "Bili smo mišljenja i još uvijek smo da dok Advent traje ne treba o tome raspravljati", rekao je.

Komentirao je i onečišćenje rijeke Zrmanje, u kojoj je pronađen mazut navodno iscurio iz stare obrovačke tvornice.

- Čim je Centar 112 obavijestio nadležnog inspektora Državnog inspektorata o onečišćenju rijeke Zrmanje, odmah je odrađen nadzor, istog trena je dano usmeno rješenje i nalog Hrvatskim vodama za pojačanim mjerama monitoringa na rijeci Zrmanji", - objasnio je Mikulić.

Dodao je kako se zbog određene visine rijeke nije moglo daljnje postupati, osim imati pojačane mjere monitoringa, što su i proveli.

- Ovo je problem koji smo naslijedili od 2006. godine, i sa svim nadležnim institucijama i ministarstvima sjeli smo i razgovaramo kako da taj problem riješimo. Tamo je 2006. godine bila provedena sanacija mazuta iz nižeg razina stijena, kada se nivo podzemnih voda podigne mazut izlazi van i onečišćuje rijeku Zrmanju - kazao je Mikulić.

Naveo je i koje novitete priprema Državni inspektorat u 2020. godini.

- Radimo na modelu prevencije i edukacije, transparentnog rada, tek na kraju tamo gdje se mora idemo s mjerama. To je stil i način kako će Državni inspektorat raditi i u 2020. godini. Želimo i dalje izgrađivati još bolji i kvalitetniji partnerski odnos s poslodavcima i gospodarstvenicima - kaže Mikulić.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • 02.01.2020.

    Slavonija odlucuje momak po pitanju Zagreba vec ste izgubili

  • spaner 31.12.2019.

    Kako se dižu ruke kada se trese fotelja

  • utorkaši 31.12.2019.

    Mikiliću okani se politike nisi ti zato. Samo vi podržavajte Bandića pa ćete sigurno dobiti izbore u Zagrebu. Ti ništa ne razumiješ to ti poručuju izvorni i pošteni HDZ-ovci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare