To je to što me zanima!

Zagreb: Gizmo i Tomica su prvi ovogodišnji mladunci u ZOO-u

Obitelji lemura i kapibara u Zoološkom vrtu grada Zagreba ovog su proljeća postale bogatije za po jednog člana. U ZOO-u očekuju da će uskoro biti još mladunaca
Vidi originalni članak

Obitelji lemura i kapibara u Zoološkom vrtu grada Zagreba ovo proljeće su dobile po jednog mladunca.

- Obitelj prstenastorepih lemura bogatija je za malog mužjaka Gizma. Taj se sićušan primat svakim danom sve odvažnije odvaja od majke i uvježbava veranje, vještinu karakterističnu za život tih madagaskarskih životinja. Naime, lemuri žive na stablima i iznimno se vješto veru uz grane i skaču s krošnje na krošnju - piše u priopćenju ZOO-a. 

- Roditelji su ponovno postale i kapibare Dirk i Martina. Nakon što su prošle godine dobile dva mališana, ovo je proljeće u Maksimiru na svijet stigao jedan mladunac. Spol mu se još ne zna, pa su mu djelatnici Vrta nadjenuli ime Tomica. Inače, kapibara se naziva i vodenprase, a vrsta je poznata po tome što je riječ o  najvećim glodavcima na svijetu. Lemur Gizmo i kapibara Tomica prvi su ovogodišnji mladunci, a budući da je u Zoološkom vrtu proteklih mjeseci ljubovalo mnogo njegovih stanovnika, djelatnici Vrta očekuju da će se Gizmo i Tomica uskoro nadglasavati s drugim neodoljivim mališanima - kažu u ZOO-u.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Žir3 23.04.2014.

    Hehe, dobrodošli na svijet :)

  • 23.04.2014.

    Tomica mi je najslađi!!!!!

  • zng108 23.04.2014.

    hoce im bandic biti kum,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare