To je to što me zanima!

Zagreb: Mame su grupno dojile nasred Jelačić placa

Mnoštvo mama okupilo se u subotu oko fontane Manduševac na Trgu bana Jelačića. Grupno su dojile bebe. Sve je organizirala udruga Roda
Vidi originalni članak

Mnoštvo mama okupilo se u subotu popodne oko fontane Manduševac na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Grupno su dojile svoje bebe. Sve je organizirala udruga Roda. Žele podići svijest mama i budućih mama o važnosti dojenja te pokazati da je dojenje u javnosti prihvatljivo.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • malavjeverica 10.10.2009.

    da ću radije dijete dojiti doma, da hoću, ali zbog njegovog komfora i higijene, ali ponekad ako je gladan moram ga dojiti i vani. i da gledali su me ponekad čudno jar ja nisam željela biti rob u 4 zida zato što se nekom čini odvratno da se beba doji vani. nemoje mi pričati o izdajanju jer sam probala i opet sam bebu morala navikavati na sisanje samo zato da me čudno ne gledaju van stana, zato sam i bila danas na trgu i spremno dojila sa svim drugim mama...nitko nikoga ne tjera da doji na javnom mjestu ali ako tako treba biti u nekom trenutku zašto se to gleda s gađenjem...i samo se htjelo pokazati ovom akcijom da je to sve normalno..pa svi smo mi sisavci.... :)

  • poppy 10.10.2009.

    Tornado-molim te, nemoj me prosvjetljivati! Ja sam mama i ne smatram da je dojenje degutantno, al ovo svakako nije način da \"prosvjetljujete\" žene. Svaka može dojiti kad hoće i gdje hoće-to joj nitko ne brani. Može se educirati i na drugi način. Zamisli kad bi 100 muškaraca na pim..ke navlačilo kondome u svrhu educiranja mladih o kontracepciji i protiv abortusa???? I..ne-ovo nije glupa usporedba. Samo povlačim paralelu. Zato i postoji način da se mladi educiraju u školama. Rodiljama se sve može pokazati u rodilištu-bar sam ja to sve vidjela svojim očima.

  • Tornado 10.10.2009.

    Svi vi koji negativno komentirate, ova akcija je radi vašeg osvješćivanja! Ali očito ništa od toga. Nitko nema ništa protiv dekoltea \"sise-na-izvol\'te\" na javnim mjestima, golotinje po plakatima, seksa na filmovima, eksplicitnih poza na reklamam, ali dojit na javnom mjestu - \"Bože-me-sačuvaj\". Odvratno. Nek to rade u svoja četiri zida. Ma odvratni ste svi. Uopće ne kužite smisao akcije. Za muškarce mi je to nekako očekivano, ali žene?! Ostaje mi jedino nada da ženska bića koja su ovo gore komentirala su nekakve tinejdžerice. A i za muški dio komentara. Poanta akcije jest da kad neka žena sjedne i podoji dijete da je svi ne gledaju čudno i ne komentiraju uokolo. Uostalom, kad se doji nije da se vidi ne znam ti koliko sise... Ali, jebiga... tko je zatucani napaljeni \"pristojni\" malograđanin, ostaje zatucani napaljeni \"pristojni\" malograđanin...

Komentiraj...
Vidi sve komentare