To je to što me zanima!

Zagreb obara rekorde: Zarada od Adventa oko 92 mil. kuna

Ukupni porast broja noćenja i dolazaka u glavnom gradu u 2014. godini iznosi 13 posto. Najviše su dolazili gosti iz Južne Koreje, Njemačke, Italije, SAD-a, Japana
Vidi originalni članak

Ukupni porast broja noćenja i dolazaka u glavnom gradu tijekom prošle godine veći je za13 posto, objavila je Turistička zajednica Grada Zagreba.

Zabilježeno je 910.988 dolazaka i preko milijun i pol noćenja.  Zagreb su najviše posjećivali gosti iz Južne Koreje, a slijede Nijemci, Talijani, Amerikanci i Japanci.

Za Advent čak 21 posto više turista

Uspješnim se pokazao i Advent u Zagrebu tijekom kojeg se broj dolazaka i noćenja povećao za čak 21 posto. Zabilježeno je 56.142 dolazaka i preko 100.000 noćenja. Procjenjuje se da je zarada samo od Adventa iznosila oko 92 milijuna kuna.

Rezultate je novinarima predstavila Martina Bienenfeld, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Zagreba.

- Zagrebački turizam je izvukao hrvatski turizam u 2014. godini -  rekla je Sandra Čorak, ravnateljica Instituta za turizam.

U suradnji Turističke zajednice Grada Zagreba, Instituta za turizam i tvrtke Egzekutor, Zagreb je dobio svoj prvi glasovni turistički vodič, besplatnu offline aplikaciju za pametne mobilne uređaje koja je unazad nekoliko dana dostupna za korištenje. Aplikacija sadrži 188 priča o gradu, koje prate obilazak tako što se izmjenjuju korištenjem GPS tehnologije.

Zagreb je i ove godine u izboru za najbolju europsku destinaciju, a glasovanje za prestižni naslov otvara se 20. siječnja na stranici www.europeanbestdestinations.org.

U 2014. osvojio je titulu druge najbolje europska destinacije.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • euzebije 16.01.2015.

    što ja kao zagrebčanin, imam od toga osim gužve

  • Pancho 15.01.2015.

    Kobase i kuhano vino ....čarolija Adventa u Zagrebu ........

  • Kalimer0 15.01.2015.

    Na Božić prošetao sam Zrinjevcem,Trgom,dijelom stare Vlaške,Bogovićevom ...... razočaran viđenim da to ne mogu niti opisati.... pitam se samo kako su Advent doživjeli Japanci,Korejci i svi ostali dragi gosti koji su nam došli u posjet ..... ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare