To je to što me zanima!

Zagreb: Svećenik umro dok je držao misu na pokopu

Svećenik Ivan Lovrić (57) iz Velike Gorice držao je misu na pogrebu na groblju Miroševac. Zbog zatajenja srca naglo mu je pozlilo i srušio se
Vidi originalni članak

Svećenik Ivan Lovrić srušio se usred mise za pokojnika u srijedu oko 14 sati na zagrebačkom groblju Miroševac. Pretpostavlja se da mu je zatajilo srce. U župnom dvoru je živio sam i brinuo se o svom blagu, konjima i ovcama. U dvorištu je ostao traktor, a na ulaznom pragu kuće bile su cipele. Na prozoru su zapaljene dvije svijeće. Mještani kažu da je sprovod u ponedjeljak.
- Svećenik je bio nikakav. Brinuo se samo o svom blagu i vinogradima, a o župljanima ne - rekla je Ivanka Marković. Dodala je kako su ga prošle godine pokrali. Jučer ujutro je vidjela kako časna sestra odvozi njegovo blago. Neki mještani smatraju da je bio jedinstven radnik i svećenik. Mještanka Mara Dorotić kaže kako su jučer ujutro na misi, koju je on inače držao, svi plakali.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • malee 02.05.2008.

    Svaka čast, gospođo Ivanka! Nikad se ne bih nadao ovakvim riječima od nekoga kao Vi! Imao sam priliku čuti koliko ste puta prisustvovali misnom slavlju, ukoliko možemo o detaljima. Bio sam blizak pokojnom župniku i znam iz prve ruke koliko je učinio za svoje župljane i župu. Sreća da je imao podršku od većine svojih sumještana. Jednim dijelom je i ta njegova žrtva dovela do ovog što se je dogodilo. Neka Vas bude sramota!

  • dado_091 02.05.2008.

    žao mi je \"gospođe\" ivanke što nije čula da se o mrtvima prića samo najbolje spreman sam joj pokloniti bonton. Da je sa svećenikom provela 17 godina koliko je bio u župi Dubranec vjerojatno nebi tako pričala

  • tajnamoja 02.05.2008.

    Sad su i svećenici medijima zanimljivi. Tko je slijedeći?

Komentiraj...
Vidi sve komentare