To je to što me zanima!

Šakom u potiljak: Ljutiti vozač nokautirao pješaka u Zagrebu

Pješak je, u ponedjeljak oko 10,15 sati u Vodnikovoj ulici, prelazio kolnik na dijelu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza. To je naljutilo vozača 'mini coopera' koji ga je šakom udario u glavu...
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija osumnjičila je 61-godišnjeg vozača da je početkom tjedna u Vodnikovoj ulici udarcem šakom u glavu teško ozlijedio 36-godišnjeg pješaka koji ga je omeo jer je prelazio prometnicu mimo obilježenog pješačkog prijelaza, što je još jedan slučaj prometnog nasilja u gradu.

To se dogodio u ponedjeljak, oko 10,15 sati u Vodnikovoj ulici, gdje je pješak prelazeći kolnik na dijelu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, omeo vozača 'mini coopera', zagrebačkih oznaka.

Pješak je potom nastavio prelaziti cestu, ali je ljutiti vozač izašao iz automobila prišao mu s leđa i šakom ga udario u zatiljak zbog čega se pješak srušio na tlo, dok se osumnjičeni 61-godišnjak vozilom udaljio s mjesta događaja.

Ozlijeđeni pješak kolima hitne pomoći prevezen je u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok su osumnjičenog nasilnika naknadno pronašli policajci i predali ga pritvorskom nadzorniku, uz posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

Osim toga, na Ilici u Zagrebu je jutros u 7:30 teško ozlijeđen pješak. Vozač (41) upravljao je osobnim automobilom marke Opel i na pješačkom prijelazu naletio na pješaka (66). Pješak je već stupio na obilježeni pješački prijelaz u vrijeme dok je na semaforu za vozačev smjer kretanja bilo uključeno zeleno svijetlo. Liječnička pomoć pružena je pješaku u KB Sveti duh. 

Zagrepčani su u posljednje vrijeme često mogli svjedočiti nasilnim prometnim situacijama.

U veljači je 58-godišnji vozač u Prilazu baruna Filipovića premlatio 31-godišnju zagrebačku grafičarku nakon što ju je zamalo pregazio automobilom. Vozač je prvo bio prijavljen samo prekršajno, ali je nakon preotvaranja slučaja uhićen zbog nasilničkog ponašanja.

Zgražanje je u javnosti izazvao i nedavni napad na taksistu koji je završio s teškim ozljedama lica i oka u bolnici nakon što ga je u nedjelju oko 5,30 sati, bez povoda premlatio 23-godišnjak. Snimke su pokazale da je agresivni mladić rukama i nogama tukao taksistu koji mu nije htio uzvratiti nasiljem iako je imao pištolj iz kojeg je samo dvaput zapucao u zrak.

Idi na 24sata

Komentari 155

  • deblidiovaj 20.04.2019.

    Putnika bez karte stukli kontrolori

  • 19.04.2019.

    Ne opravdavam nikakvo nasilje ali moram reći da potpuno razumijem čovjeka. Policije u gradu uopće nema. Svi se ponašaju ko mahniti. Pješaci, o biciklistima da i ne govorim, vozači..... Kad pješak nastrada, pune su novine neodgovornih vozača, a nitko ne govori o tome koliko je pješaka skrivilo nesreće......

  • 18.04.2019.

    Kod nas je promet u tezoj banani opcenito. Vozac sam dugi niz godina i toliko sam puta izbjego neku katastrofu da vise ne brojim. Uglavnom, vozaci voze svako po svojemu ko da ni nema nikakvih pravila, ubacuju se iapred tebe niti ne pogledaju, voze brzo pa naglo koce makar nema nikoga ispred njih nit nemaju razloga kocit, pricaju na mobitele i dopisuju se i snimaju slikaju i opce ne obracaju paznju na druge vozace, nestrpljivi su (jednom sam bio na rotoru sa 3 trake gdje se isto svi voze po svom, a bio sam sa trudnom zenom i kreten iza mene pocne trubit jednom 5min,a da sam slucejno uletio u rotor i da me neko spuco i zena izgubila dijete, sta onda) itd. Pjesaci ne gledaju da li ide neko nego samo krwnu bio pjesacki ili ne, bilo njima crveno ili ne. Cesto sam znao doslo nabit kocnicu jer bi nekog ko ide mimo pjesackog spucao a on se samo vuce i boli ga k. O motoristima necu ni pricat isto cisti uzas Biciklisti voze po srediti ceste ili opcenito po cesti makar imaju biciklisticku stazu i to da ulijecu malo na cestu malo na pjesacki Treba uvesti kazne vise od 10000 kn npr minimalno za neke sitne prekrsaje i da ako ne platis u roku mjesec dana odma u zatvor i policija treba poceti raditi svoj posao a ne sjediti u birtiji i to i kaznjavati sve bas sve. Nije niti cudno sta imamo tolko poginulih godisnje u prometu. Opce mi se gadi ova nasa tzv. Prometna kultura

Komentiraj...
Vidi sve komentare