To je to što me zanima!

Zagrebačka Gradska uprava potpisala dodatke kolektivnim ugovorima, stižu veće plaće

Grad je sa radnicima ugovorio i rast božićnice i regresa u visini 331,81 eura, te vrijednost dara u naravi za Uskrs u visini od 132,72 eura
Vidi originalni članak

U zagrebačkoj gradskoj upravi u petak su potpisani dodaci kojima je radnicima u gradskim upravnim tijelima, predškolskim i kulturnim ustanovama te Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, povećana osnovica plaće za 11 posto od siječnja 2024. te dodatnih 4 posto od srpnja 2024.

„Potpisom ovog dodatka značajno smo unaprijedili plaće i materijalna prava radnika, i ponosni smo na to. Grad Zagreb, jedan je od najvećih poslodavaca u Republici Hrvatskoj, zapošljava i isplaćuje plaće za više od 23.000 ljudi u ustanovama, poduzećima i gradskoj upravi te, pored unaprjeđenja materijalnih prava zaposlenika, kontinuirano nastojimo unaprijediti uvjete i organizaciju rada, kao i socijalni dijalog sa sindikatima“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom potpisivanja ugovora.

Grad je sa radnicima ugovorio i rast božićnice i regresa u visini 331,81 eura, te vrijednost dara u naravi za Uskrs u visini od 132,72 eura.

STADION DO 35.000 MJESTA Skupština podržala Sporazum oko rekonstrukcije stadiona Maksimir, sad kreću natječaji

„Zahvaljujem socijalnim partnerima na konstruktivnoj suradnji i otvorenom dijalogu, koji ćemo i dalje težiti unaprjeđivati jer želimo imati zadovoljne radnike i želimo da Grad Zagreb bude široko prepoznat kao poželjni poslodavac“, rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Ugovore su, uz gradonačelnika Tomaševića, potpisali predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN) Iva Šušković, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Iskra Vostrel Prpić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medije i kulture Hrvatske Božica Žilić, predsjednica Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske Danijela Petaros Globan, predsjednik Sindikata vatrogasaca grada Zagreba Željko Blažinović i drugi.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • TVP 15.12.2023.

    Kulturna i civilizirana odluka. Bravo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare