To je to što me zanima!

Zagrebačka policija dijelila kazne za prebučne motore

Sve motore koji su proizveli buku veću od 100 decibela policajci su proglašavali neispravnima, a njihovi vlasnici dobili su 700 kuna kazne
Vidi originalni članak

Zagrebački policajci u ponedjeljak su od 13 do 16 sati na zagrebačkom Velesajmu po treći put mjerili buku motora i mopeda. Motore koji su proizveli buku veću od 100 decibela proglašavali su tehnički neispravnima, skidali im registracije, a njihovi vlasnici dobili su 700 kuna kazne.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Chuchi82 06.10.2009.

    @ lord.....Ja živim u naselju i takvih problema nemam. Ali eto, za razliku od mnogih, mislim na druge. A kada jesam u gradu, smetaju mi jednostavno. I ja volim zvuk dobrog motora, jer motore i aute naprosto obožavam. Ali kad pokraj mene prođe neki idiot na skuteru ili sličnoj pizdariji koja se više dere nego što ide, to me živcira. I pitam se čemu? Je to neko liječenje frustracija? Ako ne mogu brzi motor, barem mogu bučni pa da budem faca. Jel takvo razmišljanje imaju? Da živim u gradu, stvarno bi ih puškom gađao. Jadni ljudi koji imaju posla sa takvima. I by the way, prava snaga je u tišini!

  • brkan1 05.10.2009.

    Prvo znal li netko šta je 100 db.dobar zvučnik mjereno na 1. pri snazi 1W prizvodi 92 db.Za svaka daljnja 3 db doveden snaga se udvostručava.Znači 95 db 2 W,98 db 4 W itd.A naše uho ne razlikuje 98 od 100 db,a to je strašna buka.Speedway motori imaju dozvoljeno 95 db mjereno na 1m.A to su mašine za trke 500 kubika 100 KS.Pa neka gospoda motoristi i automobilisti paze na buku, jer nekome smeta Bach ili Mozart sa 90 db.a zašto bi ja morao trpiti nečiju buku iz auspuha po noći, ne moram. Ako neće policioa imam ja metode,grube ali 120% efikasne.A gluposti nema sve se izmjeri i kazna, kako je na zapadu , samo po džepu i da vidiš , ne zatvor ,moraš ga hraniti,a ako nema love pljenidba i naplata od prodaje vozila i gotovo.Samo donijeti zakon koji štiti većinu i provoditi ga. jer protiv motora nema nitko ništa ako je ispravan.

  • dbanon_ri 05.10.2009.

    E HVALA ti Bože da je netko KONAČNO počeo provodit tu mjeru. Pola grada bruji zbog neke egobudaletine, a ima ih bezbroj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare