To je to što me zanima!

Zagrebački HDZ: Milanoviću, nećemo ti dati Mjesni odbor

HDZ-ov zagrebački zastupnik Mario Župan razočaran je što se premijer Zoran Milanović miješa u politiku mjesnih odbora i Vijeća gradskih četvrti u Zagrebu
Vidi originalni članak

HDZ-ov zagrebački zastupnik Mario Župan razočaran je što se premijer Zoran Milanović miješa u politiku mjesnih odbora i Vijeća gradskih četvrti u Zagrebu. Podsjetimo, Milanović je prozvao Zagreb što asfaltira njegovu ulicu za preko 400 tisuća kuna iako je asfalt, po premijeru, bio savršen. Naknadno se pokazalo da je radove naručilo Vijeće Gradske četvrti i Mjesni odbor, a u oba vlast drže HDZ-ovci. 

- Kako god bilo u Zagrebu, pa makar i Bandić podnio ostavku, premijeru koji bi se izgleda želio kandidirati za predsjednika Mjesnog odbora poručujem da se mjesni odbori i Vijeća gradskih četvrti biraju svake četiri godine. Za njih nema izbora – rekao je Župan.

Pitao je zamjenicu gradonačelnika Sandru Švaljek šalju li izvješća Milanoviću o malim komunalnim akcijama. Švaljek je rekla da ne šalje te odluke premijeru i da su odluke o asfaltiranju u nadležnosti mjesne samouprave i gradska uprava na njih ne utječe.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • sumnjičav 03.12.2014.

    Da bude nešto u mjesnoj zajednici za Milanovića bi bilo također prezahtijevno. Obzirom na sve svoje sposobnosti, koje je kao premijer pokazao, ja bih pristao na žrtvovanje jednog mjesnog odbora u zamjenu za napuštanje premijerske funkcije jer bi šteta bila neusporedivo manja.

  • Ivan Pandžić, novinar 02.12.2014.

    Unatoč tome što smo na 24sata već prvi dan JEDINI imali točnu kronologiju, vidim da još ima zabuna. Ovo što ću dolje napisati je provjereno: kod HDZ-a, SDP-a i dokumentima(planovi MKA-a). I jedino je točno. Kojić koji je rekao da je plan "vjerojatno naručio SDP", kasnije je priznao pogrešku. Nemam nikakve namjere svrstavati se u tom ratu SDP-HDZ, jer mi bi objavili da je Milanović zabio nevjerojatni autogol da je asfaltiranje naručio SDP. Ali nije. Asfalt nije bio u planu ove godine jer je ulica obnovnljena 2007. za 913.000 kuna. Kada je SDP izgubio vlast, HDZ odlučuje asfaltirati jer je otpala druga ulica.(izmjenili su plan prije manje od mjesec).

  • purgerica prva 02.12.2014.

    U Rijeci je SDP izgubio mjesne odbore, red je to učiniti i u cijelo Hrvatskoj. Sad ih je ipak dosta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare