To je to što me zanima!

Zagrebački poštar spasio dječaka (13) da ne iskrvari

Učeniku (13) OŠ Ive Andrića u Novom Zagrebu krv je šikljala iz ruke. Pribrani Davor Kraljev (42) zaustavio je krvarenje pritiskom dlana na ranu
Vidi originalni članak

Bio sam dva koraka od njega. Krv mu je šikljala iz ruke. Nisam dvojio ni sekundu. Znao sam da moram zaustaviti krvarenje i nagonski sam dlanom pritisnuo ranu, uzbuđeno je pričao Davor Kraljev (42), koji je u ponedjeljak oko 9 sati nosio paket u OŠ Ive Andrića u zagrebačkom naselju Sopot. Dječak (13) igrao se pod odmorom. U trku je rukom udario po staklu pokušavajući otvoriti vrata. No staklo je puklo i razrezalo ga po rukama i glavi.
- Čula sam krikove i istrčala iz kuće s ručnicima i pelenama. Poštar je već bio tamo i pružio mu prvu pomoć. Da nije bio pribran, mislim da bi dječak vjerojatno iskrvario - rekla nam je majka jedne učenice. Dječaka je Hitna prevezla u Klaićevu bolnicu.
Skromni Kraljev smatra da bi svatko u toj situaciji reagirao isto.
- Bitno da je dječaku dobro. Odmah sam se sjetio sina, koji ide u 8. razred. Nadam se da bi i njemu netko tako pomogao - kaže Kraljev.
Roditelji su ogorčeni jer su, kažu, više puta upozoravali ravnatelja da je škola u lošem stanju i molili ga da stavi pleksiglas na vrata. Ravnatelj Ante Brešan smatra da za to dosad nije bilo potrebe, no nakon ovoga razmislit će o pleksiglasu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • sankristina 03.06.2008.

    I ja sam tamo išla u školu,a sad idu moja djeca.A.Brešana ne samo da treba HITNO maknuti otamo,već bi trebao i kazneno odgovarati.Toliko štete radi školi da će vjerojatno trebati godine da se školi vrati reputacija koju je imala \"u moje vrijeme\".Ali čula sam da mu žena radi u Ministarstvu prosvjete,pa je zato zaštićen,i najvjerojatnije će tamo dočekati \"pod mus\"mirovinu.Terorizira i profesore i djecu,roditeljima je totalna nepoznanica i koliko god se trudili,mislim da bi se prije dogovorili za sastanak s Bushem nego li sa njim.STRAŠNO

  • handcream 03.06.2008.

    svaka cast postaru na pribranosti. uz pleksiglas jos treba staviti i gumene obloge po zidovima, pogotovo na kuteve da klinci i dalje mogu jurcat po skoli kao muhe bez glave.

  • strijelica 02.06.2008.

    svaka čast, poštar je zaista ispravno postupio!!!!! sigurno su dječakovi roditelji , a i sam dječak presretni što mu je spasio život. Bravo!!!! Treba nam više ovakvih dobrih ljudi u državi, a ne kao oni koji zgaze čovjeka pa pobjegnu sa mjesta nesreće......još jednom, čestitam na humanosti!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare