To je to što me zanima!

Zagrebački učenici se na maturalcu zarazili covidom: 'Nisu imali većih simptoma'

Ravnatelj MIOC-a Nikola Dmitrović potvrdio je kako je bilo pozitivnih na virus i među učenicima i profesorima, a na Sportskoj gimnaziji u Zagrebu bilo je dvoje zaraženih
Vidi originalni članak

Nekoliko zagrebačkih srednjih škola odabralo je Španjolsku kao destinaciju ovogodišnjeg maturalnog putovanja, no učenici i nekoliko profesora u Zagreb se vratilo s covidom.

Ravnatelj MIOC-a Nikola Dmitrović potvrdio je kako je bilo pozitivnih na virus i među učenicima i profesorima, ali dodao kako je bilo i učenika koji su negativni na virus, ali bolesni zbog oslabljenog imuniteta nakon maturalca.

Od 10 razreda, učenici dva razreda su se u većem broju razboljeli.

TRAGEDIJA NA MATURALCU Porečki ravnatelj: Skupljao sam snagu da nazovem roditelje i kažem im za smrt sina u Pragu

- Istina je da je bilo nekoliko učenika i profesora pozitivnih na covid bez većih simptoma, ali bilo je i onih koji su bolesni zbog klime ili nekog drugog čimbenika te su propustili dio prvog nastavnog tjedna. Od ovog tjedna su skoro svi ponovo na nastavi i profesori i djeca, u razredima nedostaje tek dvoje ili troje učenika -  rekao je ravnatelj te dodaje kako su se učenici i prije pandemije često vraćali bolesni s maturalca. 

OGLASIO SE I RAVNATELJ Tragedija: Učenik iz Istre poginuo na maturalcu u Pragu

U Sportskoj gimnaziji Zagreb imali su tek dvije zaražene učenice, ali ravnatelj Stipe Perišić je upoznat s informacijom o većem broju zaraženih maturanata.

- Na povratku s maturalca u Španjolskoj imali smo tek dvije zaražene učenice koje su osjećale umor pa ih je klub u kojem trenirao poslao na testiranje. Moguće da je bilo više zaraženih, jer se kasnije i počelo pričati o većem broju zaraženih - zaključio je ravnatelj Perišić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare