To je to što me zanima!

Zagrepčanin diplomirao na videoigri, oduševio je Apple

Student Tehničkog veleučilišta u Zagrebu osmislio je osnovnu ideju za videoigru i isprobao je. Potom je u projekt uključio dvoje prijatelja, Vedranu i Vladimira
Vidi originalni članak

Iako su na App Storeu (Appleovoj online trgovini s aplikacijama) prodali samo 30-ak komada, Valentin Solina (24) zadovoljan je jer vjeruje da je to tek početak golemog uspjeha.

Ovaj student Tehničkog veleučilišta u Zagrebu osmislio je osnovnu ideju za videoigru i isprobao je. Potom je u projekt uključio dvoje prijatelja, Vedranu Perhoč (24) i Vladimira Manzina (27). Igru su nazvali Ozzle, a Appleu se toliko svidjela da su je stavili u ponudu. Igra podsjeća na Rubikovu kocku modernog doba. Inovativna logička slagalica igra se tako što se pomiču i rotiraju loptice u raznim smjerovima unutar koncentričnih krugova, a cilj je postići zadani uzorak. Sastoji se od 60 razina s pet kategorija težine i može se igrati najmanje šest i pol sati.

- Zarada mi nije toliko važna koliko to da vidim da se ljudima sviđa. Jedan se korisnik javio i napisao kako je prošao sve razine te da je jako zadovoljan igrom jer mu je pomogla izvježbati umne sposobnosti - priča Valentin, kojem je ta videoigra bila diplomski rad. Dodaje da će napraviti nove razine ako ljudi koji igraju Ozzle to zatraže.

Pitali smo ga kako je došao na tu ideju. Kaže da je jednog kišnog dana slušao glazbu i jednostavno mu je sinulo. Počeci su bili jednostavni, a kad je isprobao prvu varijantu igre, pozvao je prijatelje i zajedno su se primili posla.

- Unajmili smo stan i intenzivno radili na igri šest mjeseci - priča mladić.

Igru je moguće instalirati na iPhone, iPad i Mac po cijeni od 0,99 dolara (oko 5,8 kuna). Appleu od te cijene pripada 30 posto. Projekt razvijaju pod nazivom JellyFame, a igru možete besplatno isprobati na internetskoj stranici http://www.jellyfame.com.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Vjerujem_1 27.03.2013.

    Bravo, Valentine! Želim ti da imaš još mnogo uspješnih projekata. Ovo je tek početak!

  • alen1985cro 26.03.2013.

    Zamislite da naši veliki mozgovi iz vlade shvate da više jedan studio sa stotinjak zapošljenih zaradi na igri nego mi na tankeru od 200 metara za duplo manje vremena.Zamislite vi da im padne na pamet kako bi bilo kad bi se ti silni mladi sa burze oformili,prekvalificirali za dizajnere,programere i producente i upregnuli u najbrže rasteću industriju u svijetu danas sa tržištem u cijelom svijetu...al ne..bolje zaradit 10 miliona na tankeru pa izgubit na radnoj snazi i cijeni željeza..to je pametno

  • Svakom loncu poklopac 25.03.2013.

    Probala sam je igrati na ovom linku i jako mi se svidjela, ukljucuje kotacice u glavi! Ali nije ni lagana, bogme se upetljas da se ne znas ispetljati :) Svaka cast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare